Meny

Ringte til sexlinje fra studenttelefon ved UiO

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det humanistiske fakultet (HF) ved Universitetet i Oslo har sperret studenttelefonene etter at noen ringte sextelefoner for 12.000 kroner.

Oslo (NTB):

- Dette er en litt lei sak. Men vi har tatt konsekvensen av det, og nå er ingen telefoner åpne for studenter, sier Else Westre, administrativ leder på Institutt for litteratur, områdestudier og europeiske språk (ILOS), til studentavisen Universitas.

Instituttet ved HF har anmeldt misbruket, men politiet henla saken fordi det ikke var kommet fram nok opplysninger til å kunne identifisere den eller de som sto bak oppringningene.

- Misbruket har skjedd i en viss periode på sommeren i 2004 og i februar i år. Vi oppdaget det først da vi fikk flere regninger på til sammen 12.000 kroner fra Universitetets senter for informasjonsteknologi (USIT). Der var det spesifisert at det var ringt til såkalte 215-numre, noe vi fant ut var sextelefoner, sier Westre.

Sextelefoneringen skjedde fra to ulike telefoner. En av telefonene sto i et pauserom for studenter, og den andre sto på et kontor som var ulåst i en uke på grunn av flytting.

Instituttet har nå fjernet alle telefoner fra pauserommene for studenter, og alle rom med telefoner er låst.


Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus