Meny

Toska den første som skjøt

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

David Toska sier at andre ville avbryte NOKAS-ranet da det viste seg at det var sikkerhetsvinduer, men at han bestemte seg for å skyte gjennom.

Stavanger (NTB):

- Mange hadde lurt på om det kunne være som jeg sa, at det ville bli lett å slå inn vinduet, og jeg hadde gått god for det. Så sto jeg der med en haug med folk som hadde tatt mitt ord for gitt, og følte ansvar for å komme gjennom, sa Toska da han tirsdag fortsatte sin forklaring i Stavanger tingrett.

Toska hadde med seg en kalasjnikov som han tenkte å true personalet med mens de andre ranerne tok med seg penger.

- Jeg ba de andre flytte seg litt, og så tok jeg ladegrep og skjøt.

Toska forklarte i retten tirsdag at han skvatt fryktelig fordi det viste seg at våpenet sto på auto, ikke på enkeltskudd. Han tømte to magasiner i vinduet, men det ga likevel ikke etter.

Dermed måtte han gå ut og hente en av ranerne som skulle holde vakt på Domkirkeplassen. Først da han ble med inn og tømte to AG3-magasiner i vinduet, ga det etter. Dermed var ranerne blitt betydelig forsinket.


Les mer:

VG: Rettsaken mot Nokas-ranerne


Dagbladet: Alt om ranet i Stavanger


Aftenposten: Nokas


Nettavisen: Dødsranet i Stavanger


NRK: Nokas-rettsaken


Stavanger Aftenblad: Nokas-saken

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus