Vinneren av Carrè og kinobilletter finner du her.

Spenningsfilmen «The Constant Gardener» er klar for kinolerretet. Her kan du se hvem som vant billetter til filmen, Carrè-boken den er basert på samt flere litterære perler fra spenningsforfatteren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tessa (Rachel Weisz) og Justin (Ralph Fiennes) i «The Constant Gardener». (Foto: Sandrew Metronome Norge)Tessa (Rachel Weisz) og Justin (Ralph Fiennes) i «The Constant Gardener». (Foto: Sandrew Metronome Norge)

Dramaet «The Constant Gardener» inntar norske kinosaler denne høsten.


I filmen møter vi ekteparet Tessa (Rachel Weisz) og Justin (Ralph Fiennes).

Når idealistiske Tessa blir myrdet i Kenyas ødemark, våkner den slumrende samvittigheten i ektemannen, som er en korrekt og tilknappet diplomat ved ambassaden i Nairobi.

Han vil finne sannheten om tragedien. Det kan koste ham dyrt.

Filmen er basert på romanen «Den evige gartner» av den kjente forfatteren John le Carré. I sin 18. roman på norsk valgte Carrè å legge til side sin foretrukne litterære slagmark, den kalde krigen, for et rasende innlegg om den internasjonale legemiddelindustrien.

Tematisk skiller historien fra Kenya seg ikke mye fra dramaene han har skildret fra begge sider av det nedrevne jernteppet. Det handler om enkeltmennesket plikt til å ta moralsk stilling i et gjennomorganisert og regulerende system.

Vinnerne av konkurransen er:

Håvard Vegge, Mosjøen

Anne-Berit Birk, Sarpsborg

Irja Ramberg, SjøveganVi gratulerer.

•Constant Gardener har premiere den 21. oktober.

Besøk filmens hjemmesider her.

Personvernpolicy