Et ekte fyllesvin?

En drikkfeldig, misforstått Idol-dommer med sans for hyrdestunder i påvirket tilstand. Her er Tor Milde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Tor Milde gir ut bok som viser deg veien i fylla.Tor Milde gir ut bok som viser deg veien i fylla.

Tor Milde er i disse dager ute med en ny bok, en slags håndbok for godt voksne som handler om én ting:

Å drikke seg full.Ja, du leste riktig: «God som full» gir deg et innblikk, fra A til Å, om hvordan du skal «drækka på».

Tor Milde er en kjent kar. To ting har festet seg hos meg; Han var personen bak den vågale spalten «Tor Tør» i ungdomsmagasinet «Topp», og i det siste har han hatt rollen som «slemme-Tor» i dommerpanelet i Idol.

Nå har han bekreftet også et annet rykte, helt uten skam eller anger; mannen er glad i en fest. Og den skal helst vare en stund.Med utgivelsen av boka tør jeg påstå at mannen både skyter seg i foten og frivillig legger en blottet nakke på hoggestabben. Men selv var han i strålende humør og ved friskt mot da vi møtte han på baren «Internasjonalen» i går, tirsdag.

Moralsk forkastelig?


- Denne boken er rett og slett en hyllest til alkoholen. Etter min mening fokuseres det alt for mye på negative forestillinger og misbruk kontra forbruk. Folk maser så mye om at alt er så farlig med alkohol, sier «slemme-Tor».

Jammen det er vel naturlig? Oppfordrer du folk til å drikke?

-
Ja! Men jeg må presisere, og det har jeg også skrevet i forordet, at dette ikke er en bok for ungdom, for ungdomsfylla er jeg i mot.

- Boken er skrevet med glimt i øyet for voksne som liker å gå på bar og som kan det å drikke mye. Dette er heller ikke en bok for folk som slår dama si i fylla eller de greiene der. Det er viktig for meg å få fram, sier snakkesalige Tor før han forsetter.

- Boken skal være en slags veiviser for de som liker å gå på bar. Dessuten er det bare Jesus som har tatt på seg ansvaret for syndene våre. Jeg kan ikke ta på meg noen av andres synder, opplyser han lett.

Og Tor tør enda...


- Med denne boken ønsker jeg å si at det er mange gleder med alkohol, selv om det i media blir omtalt som 99% av det som leder til død og fordervelse, vold og lignende. Alkoholen leder også til glede og familieforøkelse, forteller Tor bestemt med et lurt smil.

Spill for galleriet!Spill for galleriet!

Og han fortsetter freidig:
- For sex blir jo også bedre om man har drukket.

Æh...hæ?
Jeg ser nok forskrekket ut der jeg titter opp fra notisblokka mi og prøver å finne et ironisk ansikt. Uten å lykkes. Men glimtet i øynene er ikke til å ta feil av. Tor Milde humrer litt også nå.

Mannen er nok innmari glad i å både sjokkere og provosere tenker jeg.

Mener du det? Spør jeg vantro.
- Ja, det mener jeg helt bestemt. Altså, begge parter må jo ha drukket, selvfølgelig, men hemningene forsvinner jo! Og da blir man jo mindre redd for å ikke strekke til, for eksempel, legger han til.

Tor, tøys og tull


Slapp av folkens, han er igrunnen helt ufarlig og snill som et lam.Slapp av folkens, han er igrunnen helt ufarlig og snill som et lam.

Han ler og fortsetter videre;

- Jeg er ganske tøysete og tullete, skjønner du. Det er slike bøker jeg skriver; tullebøker, med et lite snev av alvor i.

- Om noen tar seg bry med å anmelde denne boken - noe som sikkert nok ikke kommer til å skje - får den nok terningkast en. Og mange synes nok jeg er barnslig.

- Men for å være helt ærlig, betyr det veldig lite. Og i en alder av to og femti år synes jeg det er hyggelig å bli kalt både pubertal og infantil, sier han og smiler skjevt.

Selvironien lyser av han, Tor Milde tar seg selv langt ifra høytidelig, det er i hvert fall sikkert. Jeg aner ingen spor av arroganse.


God på bunn?


Og mens jeg sitter og fordøyer den siste informasjonen om sex i fylla og en pubertal forfatter, sier Tor Milde plutselig;

- Men jeg må opplyse om at boken ikke er selvbiografisk, jeg har på langt nær gjort alt som står i «God som full», innrømmer han litt fraverende.

- Jeg er nok ikke like tøff i trynet lenger.Tor Mildes image er hard innarbeidet. Vi så det slå sprekker.Tor Mildes image er hard innarbeidet. Vi så det slå sprekker.

(Det må nevnes at det i skrivende øyeblikk står 26 Margaritas, klare til å bli bli drukket av Tor, som skal slå rekorden på hvor mange slike en mann kan drikke.

Tor Milde har nemlig selv en rekord på 24. Jeg har bare sett han ta en liten sup til nå.)


- Ja, jeg drikker faktisk ikke så mye som før. Og akkurat nå er det litt tidlig på dagen, sier Tor bortforklarende mens han ruller på den tomme kaffekoppen han har i hånden.

Imaget som arrogant idoldommer og slesk «besservisser» forsvinner som dugg fra solen og når jeg går skal Tor begynne på sin andre kaffe.

Margarita'ene står fremdeles urørt på bardisken. Du skal jammen meg se at Tor Milde er like god edru...


Her kan du lese flere

Forfatter-portrett


Mer litteratur i

Neste Klikk

:

Litteratur
Litt.klikk
Litteraturanmeldelser
Litt.klikk
Lydbøker

ABC.Startsiden.no:

Litteratur


Personvernpolicy