Meny

Mer enn 50.000 døde

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Antallet døde i jordskjelvet i Pakistan er mer enn 50.000.

Statstminister Sikandar Hayat Khan trøster jordskjelvrammede.Statstminister Sikandar Hayat Khan trøster jordskjelvrammede.

Islamabad (NTB-AFP): Minst 53.000 mennesker mistet livet i jordskjelvet i Pakistan, sier statsministeren i det pakistanske Kashmir.

Skjelvet tok livet av minst 40.000 mennesker i den pakistanske delen av omstridte Kashmir, sier statsminister

Sikandar Hayat Khan

til nyhetsbyrået AFP. Pakistanske myndigheter opplyste tidligere søndag at 13.000 mennesker har mistet livet i provinsen North West Frontier, og dermed kommer det totale dødstallet i Pakistan opp i over 53.000.

- Vi kan si med all sannsynlighet at ikke mindre enn 40.000 er omkommet, sier Khan, som mener tallet kommer til å stige ytterligere.

- Det er fremdeles byer vi ikke har ryddet ennå, og tallet kan komme til å stige til 70.000 eller 80.000. Det er den verste tragedien i vår historie, fremholder Khan.

Det svært ødeleggende jordskjelvet rammet grenseområdene mellom India og Pakistan på morgenen lørdag 8. oktober og målte 7,6 på Richters skala. Store områder er lagt i grus. Minst 1.600 mennesker har mistet livet i den indiske delen av Kashmir. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus