Draumir: «Draumir»

Vakker og tidløs pop fra norske Draumir.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Draumir, «Draumir»

(Little Hill Records/Playground)

En gang på forsommeren kom det «ramlende» inn en Ep med et svart omslag til redaksjonen. Bandet het Draumir og tittelen på utgivelsen var «Distance/Frozen Moments».

Jeg vil vanligvis ikke omtale meg selv som forutinntatt, men ut fra bandnavnet og omslagscoveret, snek det seg inn en følelse av at dette enten dreide seg om mørkere metall eller rock i sjangeren til Gåte og Lumsk.

Umiddelbare assosiasjoner og konnotasjoner er vanskelig å komme utenom, men da ble også overraskelsen atskillig større da jeg først rotet meg til å lytte på musikken.

Vakker og harmonisk folkbasert pop var mildt sagt ikke det jeg forventet å finne!


Slovenia


Oppdagelsen min gjorde meg ikke mindre spent på hva Draumir hadde fore, og når jeg fant ut at de hadde spilt inn musikken sin i Slovenia, ble det straks enda mer interessant.

Nye musikalske impulser har vi alle bruk for, og nå er Jo Inge Frøytlog (vokal, gitar, tangenter), Alexandra Bråten (vokal, melodica), Alfred Cornelius Reines Hals (fiolin) og Håvard Stokstad (bass) i det Oslo-baserte bandet klare med debutalbumet «Draumir».


Imponerende


Det hele starter med den nydelige balladen «Frozen Moments», før de østeropeiske tonene tar over i den herlige, fyrrige og unorske sigøynerduetten «Seeking My Distance».

Selv om fortsettelsen kanskje ikke holder like skyhøyt nivå som disse sporene, viser bandet likevel frem et knippe låter av særdeles ypperlig kvalitet.

Om vi enten snakker om piano- og strykerbaserte «Planet Of Mercury» med sitt vakre saksofonspill, yndige «Tied Up», den nedtonede orgelperlen «Sophisticated Angel» eller den strålende avslutningslåten «The Picture».

Selv om Draumirs trumfkort sannsynligvis er den vakre og kjølige vokalen til Alexandra Bråten, viser også fiolinist Cornelius og låtskriver og vokalist Frøytlog seg frem fra en meget fordelaktig side.


Svakheter?


Man må egentlig lete med forstørrelsesglass for å finne svakheter ved debutalbumet til Draumir, og hvis man absolutt skal sette fingeren på noe må det isåfall være at låter som «Mother» og «Song Of Us» blir hakket for anonyme, samtidig som de også avviker fra det generelle lydbildet på «Draumir».

Det må også sies at vi gjerne hadde sett flere låter i leia til «Seeking My Distance», men sånt blir isåfall kun kosmetiske motsigelser.

Utover dette må det sies at Draumir i kompaniskap med produsent Chris Eckman (Midnight Choir, The Walkabouts) har laget et ytters solid debutalbum gjennomsyret av flotte låter og vakre stemninger!

Solid femmer.

• Draumir har releasekonsert på Soria Moria onsdag 26. oktober.

Draumir: Hjemmeside


Låter

:
1. Frozen Moments
2. Seeking My Distance
3. Planet Of Mercury
4. Tied Up
5. Sophisticated Angel
6: Mother
7: Shine On Me
8. Draft
9. What I Please
10. Song Of Us
11. The Picture

Spilletid

: 45.04

Mer i Magasinet Neste Klikk:


Musikk
Plateanmeldelser

ABC Startsiden:


Musikk
Musikkanmeldelser

Personvernpolicy