Stevie Wonder: «A Time 2 Love»

Solid «comeback» fra monsterlegenden Stevie Wonder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Stevie Wonder, «A Time 2 Love»

(Motown Records/Universal)

Det er nærmest med ærefrykt man mottar en ny skive med Motown-legenden Stevie Wonder.

Selv om mange her hjemme (uheldigvis) kjenner Wonder fra 80-tallsblødmene «Ebony And Ivory» (duett med Paul McCartney) og «I Just Called To Say I Love You» eller den samtidige «Woman In Red», er Stevie Wonder så sinnsvakt mye mer enn disse sidesporene.

Helt fra hans debut som 13-åring i 1963 (med navnet Little Stevie Wonder), har han i alle år vist seg som en suveren hitmaker. Der han i starten hovedsakelig holdt seg til den klassiske Motown-soulen, var det ikke før på 70-tallet Wonders musikalske karriere virkelig skulle bli interessant.

Klassikere


I tidsrommet 1972 til 1976 leverte han nemlig det som av mange regnes som de sterkeste påfølgende plateutgivelsene innen moderne populærmusikk, og albumene «Talking Book» (1972), «Innervisions» (1973), «Fullfillingness' First Finale» (1974) og «Songs In The Key Of Life» (1976) står den dag i dag som monumenter i musikkhistorien!

Sånn sett kunne Wonder egentlig tatt kvelden, med tanke på at hans uovertrufne blanding av funk, soul, jazz og oppegående tekster ville gå inn i musikkhistorien med bravur.

Nå skjedde ikke dette, og selv om Wonder i ettertid har laget akseptable album, har han aldri nådd disse høydene.


Nytt album


Sist vi hørte fra mannen var med albumet «Conversation Peace» i 1995, og 10 år etter kommer han med sin utgivelse nummer 39, «A Time 2 Love» (alt inkludert).

Når Wonder hiver seg i gang med ny utgivelse holder han sjelden igjen på noen som helst måte, og denne gangen får vi nesten 80 minutter med frisk og velklingende musikk.

Funken får vi gjennom det aldeles ypperlige gospelaktige åpningssporet «If Your Love Cannot Be Moved», solide «Please Don´t Hurt My Baby» og singelkuttet «So What The Fuss».

De som liker rolig jazzpop vil sannsynligvis bli tilfredsstilt via kurante låter som «Moon Blue», «True Love» og «Can't Imagine Love Without You», mens soulgjengen får sitt med «My Love Is On Fire», «Tell Your Heart I Love You» og avslutningslåta «A Time To Love».

Mye «love» med andre ord, men så lenge Wonder gjør det med såpass mye verdighet som tilfellet er her, gjør det vel egentlig ikke så mye...


Kliss


Men mannen må selvsagt ha med et par obligatoriske relativt klisne låter, og spor som «Passionate Raindrops» og «Sweetest Somebody I Know» blir kanskje i drøyeste laget.

Mange av låtene på «A Time 2 Love» bedriver forsåvidt en hårfin balansegang mellom kliss og kredibilitet, men Wonder hanker seg som regel inn på rette siden.

Selv om albumet langt på nær kan måle seg med noen av hans sterkeste produkter, er det forholdsvis enkelt å konstatere at Stevie Wonder er i ferd med å finne seg selv igjen.

Meget sterk firer.

Stevie Wonder: Hjemmeside

Låter

:
1. If Your Love Cannot Be Moved (med Kim Burrell)
2. Sweetest Somebody I Know
3. Moon Blue
4. From The Bottom Of My Heart
5. Please Don't Hurt My Baby
6. How Will I Know (med Aisha Morrison)
7. My Love Is On Fire
8. Passionate Raindrops
9. Tell Your Heart I Love You
10. True Love
11. Shelter In The Rain
12. So What The Fuss
13. Can't Imagine Love Without You
14. Positivity (med Aisha Morrison)
15. A Time To Love (med India Arie)

Spilletid

: 1.17.41

Mer i Magasinet Neste Klikk:


Musikk
Plateanmeldelser

ABC Startsiden:


Musikk
Musikkanmeldelser


Personvernpolicy