En politisk korrekt Snøhvit

En britisk dramagruppe ønsker å sette opp Snøhvit og de syv dvergene som juleforestilling, men nektes å bruke ordet «dverg».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Snøhvit og de syv skogvokterne» - en mer politisk korrekt tittel på det kjente eventyret.«Snøhvit og de syv skogvokterne» - en mer politisk korrekt tittel på det kjente eventyret.


Den planlagte juleoppsetningen av Snøhvit og de syv dvergene gikk ikke helt gjennom den engelske sensuren. Da manuset kom tilbake til dramagruppen Coxheath Players i Kent var alle dvergene strøket over, og tittelen på stykket byttet til «Snøhvit».

Nå må teaterstykket fremføres uten noen som helst antydning om at dverger er små, skjeggete menn med morsomme hatter. I stedet for må de syv dvergene i stykket refereres til som de syv gnomene eller skogvokterne ...

Den engelske interesseforeningen

for kortvokste hilser vedtaket velkommen. Sandy Marshall fra foreningen mener at ordet dverg virker støtende på mange, og bør unngås. Hun er glad for at det nå skjer i stykket om Snøhvit.

Leder for teateroppsetningen sier til The Sun at det hyler politisk korrekthet av vedtaket, og at det bare vil virke forvirrende på alle barn som har vokst opp med de syv dvergene.

Vi i Neste Klikk

synes problemstillingen er interessant, og tenker at det kanskje hadde det vært en idé om flere av de klassiske fortellingene fikk et mer politisk korrekt navn.

Et nytt navn på «Skjønnheten og udyret» kunne for eksempel være «Skjønnheten og den misforståtte karen med god personlighet». Og den klassiske serien om «Rakkerungene» hadde muligens fått enda fler seere om den byttet navn til «ADHD-barna».

Eller hva med:

Lady og landstrykeren - Lady og hunden som trivdes ute.
Den stygge andungen - Andungen som var mindre heldig med utseendet.
Ronja Røverdatter - Ronja Lovbryterdatter.
Romeo og Julie - Romeo og Julian (evnt Bente og Julie).

Har du flere forslag til mer politisk korrekte titler på de kjente og kjære fortellingene, skriv inn i kommentarfeltet under.

Personvernpolicy