Meny

Ingen snubletråder fra Foss i statsbudsjettet

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finansminister Per-Kristian Foss (H) avviser at han har lagt ut snubletråder for den nye regjeringen i forslaget til statsbudsjett som blir presentert senere i dag.

Oslo (NTB):

En opplagt finansminister ble møtt av pressen utenfor sitt hjem i Bygdøy allé på Frogner i Oslo fredag morgen. Like etter klokken 7 kom han ut med det rykende ferske forslaget til statsbudsjett i veska.

- Det er litt vemodig å legge fram dette siste statsbudsjettet. Samtidig har den nye regjeringen sagt at den vil følge den balansen jeg legger fram, så budsjettet vil i stor grad være førende for hele neste år, sa Foss.

Han avviste at det lå noen snubletråder eller spesielle avskjedshilsener fra regjeringen Bondevik til de rødgrønne i statsbudsjettet.

- Men den nye regjeringen må holde seg til den oljepengebruk som handlingsregelen krever, og det vil være vanskelig nok.

Den avtroppende finansministeren trakk fram lavere skatter, både for
lønnsmottakere og bedrifter, som det viktigste elementet i
statsbudsjettet som legges fram klokken 10. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus