Gjenger stjeler mat fra fattige

Organiserte grupper stjeler maten ildsjelen Arne Skarpsno egentlig vil gi til fattige rusmisbrukere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB):

Blant slitne alkoholikere og sultne rusmisbrukere er det flere grupper av pent kledde menn som ikke ser ut til å ha noe behov for nødrasjonene. De hamstrer mat i et godt organisert system, og det er så vidt de som virkelig trenger maten slipper til.

- Jeg blir fly forbanna, for det er ikke dem jeg vil hjelpe. Men jeg kan ikke nekte noen, for da blir jeg stemplet som rasist, sier Skarpsno.

Ifølge Dagsavisen går organiserte grupper av menn med innvandrerbakgrunn flere ganger i køen og får med seg mye mer enn den ene posen med mat hver og en skal få.

Noen vender jakkene sine eller tar på en lue for å ikke bli gjenkjent i den hektiske køen. Mens noen går flere ganger, passer andre på posene. Så samler de seg, sorterer maten og putter den over i store bager.

- Parasitter som snylter er et problem. Vi kan ikke tillate det i tilfelle maten havner i butikker. Dette må Arne ordne opp i. Nettopp slik hamstring, i stort omfang, var grunnen til at vi måtte stoppe matutdelingen hans ved Plata, sier stasjonssjef Kåre Stølen ved Grønland politistasjon til Dagsavisen.

Han mener Skarpsno må få bukt med hamstringen, eller koordinere utdelingen med kommunen.

(©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus