Hva tjener naboen?

Ukens søk (3): Gransking av venners økonomi og dalende playboy-modeller.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Folk er definitivt nysgjerrige i disse dager. Også denne uken har vi analysert søkene gjort gjennom søkeboksene på Startsidens førsteside.

Gjett hva det norske folk søker på?

(Foto: actressass.com)(Foto: actressass.com)

Ukenes klatrere er søkeordene som har prosentvis størst økning fra forrige uke.

Skattelistene ble lagt ut forrige fredag, og søk etter skattelistene dominerer søkestatistikkene totalt denne uken. Vi er tydeligvis interesserte i å snuse i naboens private økonomi!

På TV2s «Vil du bli millionær?» denne uken var et av spørsmålene «hva slags fisk er harr»? Dette var det heller ikke mange nettbrukere som visste, og de brukte da vår søkemotor for å finne svaret på dette spørsmålet.

Harr er forresten en laksefisk, om du fremdeles lurte på det!

Jessica Biel ble kåret til "Sexiest Woman Alive" av det amerikanske magasinet Esquire denne uken, og dette gjorde henne også het på nett.

Thomas Giertsen besøkte foreningen for de 2% med høyest intelligens i Norge. Det var nok det som sannsyneligvis førte til at både Mensa og deres IQ-test havnet på listen over denne ukens klatrere.

Izzat er en ny, norsk actionfilm om det pakistanske gangstermiljøet som vokste frem i Oslo på 80-tallet. Filmen hadde premiere forrige fredag, og var interessant også for brukere av vår søkemotor.

Klatrere:

 1. skatteetaten

 2. ligningen

 3. skattelisten

 4. harr

 5. jessica biel

 6. mensa

 7. izzat

 8. iq test

 9. riga

 10. drømmetydning


Ukens dalere:

Ukens dalere er søkeordene som har falt prosentvis mest siden forrige uke.

Solformørkelsen forrige mandag opptok flere nettbrukere. Denne uken var det svært få som var opptatt av dette naturfenomenet, noe som sendte ordet langt opp på listen over denne ukens dalere.

(Foto: byggreisdeg.no)(Foto: byggreisdeg.no)

Bygg Reis Deg messen er avsluttet, og både messens navn og Norges Varemesse er en klar daler i ABC-søket.


Radio 1 startet en ny runde med «Jaget» i Norges største byer, noe som førte til doblet besøkstall på radiostasjonens nettsider da jakten pågikk. Nå er den jagede funnet, og nettbrukernes interesse for radiokanalen har falt kraftig.

Elita fra Big Brother har posert i Playboy og er et av medlemmene i Team Aylar. Hun har vært svært populær på nett den siste tiden, men hennes popularitet hos oss har sunket kraftig siden forrige måling.

 1. Moana Pozzi

 2. Solformørkelse

 3. Bygg Reis Deg

 4. Tara Reid

 5. Marian Aas Hansen

 6. Oslo Maraton

 7. Vanity Fair

 8. Norges Varemesse

 9. Radio 1

 10. Elita


10 på topp (søkeord)

Dette er de 10 enkeltstående ordene som er mest søkt på siste uke. Denne listen endrer seg svært lite fra uke til uke. Denne uken var derimot skattelistene svært populære, og topper søkeordlisten.

 1. skattelister

 2. skatteetaten

 3. finn.no

 4. 123spill

 5. porno

 6. sex

 7. elkjøp

 8. google

 9. sudoku

 10. thehun


10 på topp (kategori)

Ord og fraser som blir søkt på legges i kategorier. «Flybilletter» havner i reisekategorien, mens et søk på «bestille nytt skattekort» havner i kategorien «Offentlig». Denne listen viser kategorier med flest søk i løpet av uken som gikk.

Økonomi har økt veldig mye, og steget flere plasser på listen. Denne oppgangen skyldes søk etter skattelister som sorterer under denne kategorien. Høstferien er også avsluttet, og dette har nok ført til at reiseinformasjon er ikke så mye søkt etter denne uken som i forrige uke.

Kategorier (Endring fra forrige uke i prosentpoeng i parantes):

 1. reise (- 0,93%)

 2. data (- 0,54%)

 3. sex (- 0,44%)

 4. hobby (- 0,34%)

 5. økonomi (+ 3,06%)

 6. offentlig (+ 0,60%)

 7. shopping (- 0,13%)

 8. nyheter (- 0,33%)

 9. motor (- 0,24%)

 10. hjem (- 0,20%)

Personvernpolicy