Musikk-klikk: Khold

Kholds trommeslager Sarkes drøm: Å stå på scenen med Sissel Kyrkjebø.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kholds nyeste album, «Krek», ble sluppet mandag.Kholds nyeste album, «Krek», ble sluppet mandag.

Hver uke stiller vi ulike norske artister og band et knippe faste spørsmål. Denne uken har vi snakket med det anerkjente black metal-bandet Khold.

Khold ble startet i 2000, og debuterte det påfølgende året med albumet «Masterpiss Of Pain». Dette ble etterfulgt av «Phantom» i 2002 og «Mørke Gravers Kammer» i 2004. Mandag 10. oktober ga bandet ut sitt fjerde og nyeste album, «Krek».

Neste Klikk har tatt en prat med trommeslager Sarke:

Hvordan vil du beskrive musikken deres?- Kald, mørk og dyster musikk. Vi er et black metal band som låter annerledes enn de fleste andre.

Inspirasjonskilder?


Khold

:
Sarke (trommer)
Gard (gitar og vokal)
Rinn (gitar)
Grimd (bass)

- Er veldig inspirert av Theodor Kittelsen. Verkene hans føler jeg er veldig nær den musikk Khold ønsker å lage. Det er mørkt og dystert og i svart/hvit. Da snakker jeg først og fremst om hans utstilling Svartedauen.

- Er også inspirert av lyrikken som Hildr skriver; det er norsk og ondt.

Hva er viktigst: tekst eller melodi?- Ja takk, begge deler. For oss er begge deler viktig. Dette hører jo veldig sammen for å få en helhet. Samme som det visuelle på bilder og layout.

En låt du er fornøyd med og hvorfor?

Vokalist og gitarist Gard (Foto: khold.com)Vokalist og gitarist Gard (Foto: khold.com)

- Vi kan ta første Khold-låta jeg lagde. «Nattpyre». Den satte på en måte standaren for Khold. Låta er like bra i dag som for fem år siden, og er mørk, tung, seig og rask. Slik fikk jeg den følelsen av at dette er musikk jeg vil lage.

Beste konsertopplevelse (som artist/band)?


- Vanskelig å si en spesiell konsert. Vil si der hvor det er mye folk og alle virker som de er inn i det. Mye liv og røre.

- Synes det var veldig bra i Trondheim når vi spilte med Dimmu Borgir på Samfundet..

Hvorfor skal publikum kjøpe musikken deres?- Det er for de som vil ha noe annet enn mainstream musikk. Noe som er hardt og tøft.

- Det er ikke for dem som vil ha gladmusikk.

Khold-gitarist Rinn (Foto: khold.com)Khold-gitarist Rinn (Foto: khold.com)

Hvis du kunne utvide bandet ditt med fritt valg av musikere, hva ville vært drømmelineup'en (fritt valg innen moderne populærmusikk)?- Sissel Kyrkjebø, Leif Ove Andsnes og en som er dyktig på cello.

Hvilken film hadde du helst sett inneholdt musikken deres?- Måtte ha vært en grøsser hvor det var lite snakking og mye ondskap. Hvor ting gikk i slow motion i store deler av filmen.

Drømmekonserten (som publikummer. Fritt valg innen moderne populærmusikk)?- At Darkthrone trår til med en konsert, hvor det var lite folk og jeg får nyte i fred. Akkurat som i gamledager på Bootleg.

Tre CD'er du hører på nå og hvorfor?Trommis Sarke (Foto: khold.com)Trommis Sarke (Foto: khold.com)

- Confessor med «Condemned». Fordi de spilte i Oslo, og jeg måtte friske opp med å høre på CDen deres som kom ut for over ti år siden. Fet trommis.

- Obituary med «Frozen in time». Ny CD med Obituary må jo sjekkes ut!

- Khold med «Krek», slik at jeg kan lære låtene bedre. Vi skal jo spille konserter snart.

Ditt største bomkjøp/hvilken CD hører du aldri på?- Vil ikke akkurat kalle det bomkjøp, men etter David Bowies glimrende «Heathen», ble jeg litt skuffet over den neste utgivelsen, «Reality». Så den har jeg ikke hørt så ofte på.

Umiddelbare planer?- Releaseparty på Garage 12 oktober (i dag). Masse intervjuer med blader, på internet og i radio. Deretter europaturné i november og desember.

Khold (Foto: Taburec.com)Khold (Foto: Taburec.com)


Khold: Hjemmeside

Mer i Magasinet Neste Klikk:


Musikk
Musikk-klikk

Fem siste fra musikk-klikk:


Merry November (05.10.2005)
folk&røvere (28.09.2005)
Samuel Jackson 5 (21.09.2005)
Superfamily (15.09.2005)
The Owens (09.09.2005)

ABC Startsiden:

Musikk

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus