Frelst av Jo Nesbø

I dag lanseres Jo Nesbøs siste bok i serien om Harry Hole. Det går ikke upåaktet hen, og i går var det rene hallelujastemingen på Egertorget i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvem har vel ikke hørt om Harry Hole? Politibetjenten Harry er elsket og yndet av ti-tusenvis av lesere verden over. Harry er ansatt ved Oslo Politikammer, men er likevel en «outsider».

Han er en «ensom ulv» med en grumsete fortid, sliter med kjærlighetslivet og har til tider alkoholproblemer som grenser til det selvutslettende.

Hole har i tillegg en tendens til ikke å gi seg så lett, er en rå barsking og et vandrende ikon på rettferdighet.

Men best av alt; Harry Hole har alt en litterær krim-etterforsker skal ha - og enda litt til. Han er rett og slett litt mystisk.Jo Nesbø har frelset mange lesere med sin litterære politibetjent. I dag lanseres altså den sjette romanen om den rotløse politietterforskeren, noe som ble markert med brask og bram i går ettermiddag.

Mord på åpen gate

Både forfatteren selv, Frelsesarmeen og Oslo-politiet moret seg som publikum.Både forfatteren selv, Frelsesarmeen og Oslo-politiet moret seg som publikum.

I boken «Frelseren» utspiller det seg et drama midt i tjukkeste Oslogryta i forjulsstria, og mens julefreden er i ferd med å senke seg over byens befokning, må Harry Hole på jakt etter en mann uten ansikt.

For de som tilfeldigvis kom forbi Egertorget og ikke visste om den iscenesatte happeningen, kunne gårsdagens hendelse lett ført til et mindre hjertestans, for her var alle rekvisitaer i orden.

Skuespillerprestasjonene innad i Frelsesarmeen er ingenting å kimse over.Skuespillerprestasjonene innad i Frelsesarmeen er ingenting å kimse over.

En scene hentet fra «Frelseren», ble fremført i går ettermiddag, til minste detalj; en soldat fra Frelsesarmeen ble brutalt skutt ned og myrdet ved siden av Frelsesarmeens innsamlingsgryte, under en konsert med The Rambelins, Jo Nesbøs favorittband fra 90-tallet.

Gjerningsmannen forsvant i mylderet umiddelbart etter drapet, politiet kom raskt til stedet med ulende sirener, og ut av politibilen skred Harry Hole.

Fullstendig sirkus


Henrik Mestad levde seg inn i rollen som Harry Hole.Henrik Mestad levde seg inn i rollen som Harry Hole.

Med sneipen i kjeften og sliten skinnjakke, fanget den innleide skuespilleren Henrik Mestad pressen og publikums oppmerksomhet før han entrer scenen og leser fra «Frelseren».

Og det var mange samlet seg rundt scenen for å få med seg lanseringen av «Frelseren». Politi og Frelsesarmeen var også til stede og med på leken.

Forfatteren selv, Jo Nesbø, var også å finne blant publikum og ble mer eller mindre motvillig fotografert av en stor journalistskare.

Jo Nesbø har tjent millioner på Harry Hole og det er tydelig at Nesbø har blitt en av Norges mest populære forfattere, for slik ståhei tilfaller ikke hvem som helst.

Til og med politiet fikk signert bok av Nesbø.Til og med politiet fikk signert bok av Nesbø.

Det er moro å være vitne til et slikt sirkus rundt lanseringen av en bok, og det er flott at litteratur får mye oppmerksomhet og bokstavelig talt bringes ut til «mannen i gata».

Så får vi bare håpe på at leserne finner innholdet i boken like spennende som den voldsomme lanseringen.


Vi spør; - Jo Nesbø, er du sikker på at filmen ikke kommer? Egertorget var som klipt ut av en scene i Jo Nesbøs siste roman tirsdag ettermiddag.Vi spør; - Jo Nesbø, er du sikker på at filmen ikke kommer? Egertorget var som klipt ut av en scene i Jo Nesbøs siste roman tirsdag ettermiddag.


Om Forfatteren:

Jo Nesbø debuterte som forfatter i 1997 med den første romanen om Harry Hole, «Flaggermusmannen».

Nesbø er utdannet finansanalytiker og siviløkonom, og er både musiker og forfatter. Tidligere var han nok mest kjent som gitarist og vokalist i gruppen «De derre», før han ble kjent som forfatter.

Politietterforskeren Harry Hole blitt en meget kjent figur innen norsk kriminallitteratur og gjennom bøkene der han er hovedpersonen i en rekke mysterier.

Jo Nesbø har høstet gode omtaler for sitt forfatterskap, og har mottatt en rekke priser. Bøkene er oversatt til flere språk.

Kilde: Aschehoug.no

Her kan du lese mer om

Litteratur


Mer litteratur i

Neste Klikk

:

Litt.klikk
Litteraturanmeldelser
Litt.klikk
Forfatter-portrettet
Lydbøker

ABC.Startsiden.no:

LitteraturMer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus