Meny

Amulet: «All That Is Solid Melts Into Air»

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meget solid hardcore punkrock!

Amulet, «All That Is Solid Melts Into Air»

(Columbia/Sony/BMG)

Sammen med JR Ewing utgjør Amulet (den kommersielle) kjernen i norsk hardcore. Interessant i så måte er at begge bandene tilhører samme plateselskap, og det er nærmest prisverdig av et stort selskap å satse på en i utgangspunktet snever musikk-stil som hardcore!

Nå er riktignok SonyBMGs engasjement i norsk hardcore neppe av den idealistiske sorten, for både JR Ewing og Amulet har et visst salgspotensiale. I tillegg gir det nok en solid dose kredibilitet å ha begge gruppene i stallen sin...


Hardcore-veteraner


Frontet av den karismatiske vokalisten Torgny Amdam, har Amulet som band eksistert i over 10 år. Singelen «Diamond» (1997) var den offisielle debuten, mens deres første album «The Burning Sphere» kom to år senere.

Gruppa ble etterhvert plukket opp av Sony (senere SonyBMG), og slapp albumene «Freedom Fighters» i 2001 og «Danger Danger» i 2003. Sistnevnte kan også regnes som bandets gjennombrudd her hjemme, og inneholdt blant annet radiohiten «Breaking News».

Med en utgivelsesfrekvens stemplet annethvert år, er det vel bare naturlig at Amulet nå kommer med sin fjerde langspiller, «All That Is Solid Melts Into Air».


Mye bra


Det begynner meget lovende med «Crash Into My Room» og singelen «Warpriest», som begge viser et hardtslående og kompakt Amulet i knusende form. Innimellom mer anonyme låter som «Sparks», «Pitch Black Void» og «Above The Law», glimter bandet til med den ypperlige og energiske «Oslo Death City».

Albumets høydepunkt følger deretter med «Wishing For A Hurricane», som først og fremst imponerer med et herlig refreng, før vi blir servert ytterligere tre kurante rockelåter hvor «Wasted Year» utvilsomt står seg aller best!

Musialsk sett kan Amulet sine saker meget bra, og der Torgny Amdam synger bra (som alltid), og skifter mellom standard desperat hardcore-vræling og tilnærmelsesvis «vanlig» synging, har bandet også meget bra kustus på strengeinstrumentene sine.

Aller mest imponerer riktignok trommis Jonas Thire, som pisker frem bandet gjennom samfulle 34 minutter!

Hemsko

Det er utvilsomt mye bra på «All That Is Solid Melts Into Air», men låtmaterialet lider en smule under at bandet ikke klarer å variere tilstrekkelig utover den generelle uptempo hardcoren.

Det blir for mye likt og standard gjentakelser, og mens JR Ewing utforsket nye landskaper på «Maelstrom», er Amulet i ferd med å gro en smule fast i hardcore-sjangeren.

Ikke noe som helst feil med det, men det kan nok i lengden være en større hemsko enn å bidra musikalsk utviklende!

Solid firer.

Amulet: Hjemmeside

Låter

:
1. Crash Into My Room
2. Warpriest
3. Sparks
4. Pitch Black Void
5. Oslo Death City
6. Above The Law
7. Wishing For A Hurricane
8. LFMDFM
9. Wasted Year
10. Solid

Spilletid

: 34.13

Mer i Magasinet Neste Klikk:


Musikk
Plateanmeldelser

Klar for Amulet? (11.06.2003)

ABC Startsiden:


Musikk
Musikkanmeldelser
Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus