Vinnere av 176 sider galskap!

Artikkelen fortsetter under annonsen

Seriene «Eon», «Wildlife» og «Oppgulp» for første gang mellom to stive permer! Sjekk hvem som vant Lars Lauviks nye bok «Galskap satt i system» her!

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen


Han er blitt sensurert, plagiatanklaget og har sprengt blodkar hos diverse religiøse grupper for sin nonchalante omgang med Gud.

Han har plassert Terje Søviknes og Dorthe Skappel i helvete og gjort Kjell Magne Bondevik gravid. Velkommen til Lars Lauviks vidunderlige verden!

Lars Lauviks serier har opptrådt i alle de største seriebladene i Norge: Ernie, Larsons gale verden, Smult og Pondus. Stripene hans blir publisert i Bergensavisa og Vestnytt, han er blitt trykket i Bergens Tidende og har vært gjesteserie i Dagbladet og Aftenposten. Han skal nå illustrere boka om miljøverner Kurt Oddekalv.

Vinnere av konkurransen:

Bodil-Joh. Lauritsen, Kalvøysletta

Steffen Ahlquist, Tromsø

Lars-Kristian Moberget, Åmot


Vi gratulerer!



Nå er han én av Norges mest suksessrike tegneserieskapere, men han hadde aldri laget en stripe før han sendte inn Wildlife til Bergens Tidendes tegneseriekonkurranse. Den rabulistiske serien fra et naturreservat gikk til topps i konkurransen i 1996 og ble straks en suksess.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen


Dermed kunne sotraværingen Lars Lauvik slutte i jobben på et lokalt fiskemottak og vie seg til tegneserier på heltid. Hans fascinasjon for dyr resulterte i en ny serie: «Eon». Disse stripene befolket han med en helt ny fauna av aggressive smådyr, grønnsaker som er gått ut på dato, Dodraugen, aliens og en gravid Kjell Magne Bondevik, og som sentrum: En klumsete, forvirret maursluker.

Det nyeste skuddet på stammen er «Oppgulp»: kjappe énrutere hvor både Blomster-Finn og Leonardo DiCaprio gjør ufrivillige gjesteopptredener.


Les mer på Lauviks hjemmesider.