Meny

De rødgrønne kan ikke redde Union

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De rødgrønne som forhandler om å danne regjering, kan ikke redde Union fabrikker i Skien. Men de tre partiene beklager sterkt bedriftsforsamlingens vedtak.

Oslo (NTB):
Partilederne Jens Stoltenberg (Ap), Åslaug Haga (Sp) og Kristin Halvorsen (SV) fulgte dramaet på bedriftsforsamlingen fra Soria Moria konferansesenter, der de er midt opp i forhandlingene om dannelse av en ny regjering.

- Vi er veldig skuffet over vedtaket, særlig fordi det var kjøpere. De har lagt fram materiale som viser at det vil være lønnsomt å produsere bokpapir, sier Stoltenberg på vegne av de tre sent tirsdag kveld.

Han mener at politikerne har gjort mye ved å tilby bedre rammevilkår, bruke Innovasjon Norge til å legge til rette for produksjon av bokpapir og sikre stabile kraftkontrakter. Men ut over dette er verktøykassen tom.

- Det er nå en gang slik i Norge at det er eierne i private bedrifter som tar denne type avgjørelser. Tidligere hadde vi lovmidler, som ervervsloven. Det har vi ikke lenger, sier Ap-lederen.

Han er forsiktig med å kommentere hva som skjedde underveis på møtet i bedriftsforsamlingen, men sier det kan synes som et av medlemmene er blitt utsatt for stort press og dermed satt i en svært vanskelig situasjon.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus