De rødgrønne kan ikke redde Union

Artikkelen fortsetter under annonsen

De rødgrønne som forhandler om å danne regjering, kan ikke redde Union fabrikker i Skien. Men de tre partiene beklager sterkt bedriftsforsamlingens vedtak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB):
Partilederne Jens Stoltenberg (Ap), Åslaug Haga (Sp) og Kristin Halvorsen (SV) fulgte dramaet på bedriftsforsamlingen fra Soria Moria konferansesenter, der de er midt opp i forhandlingene om dannelse av en ny regjering.

- Vi er veldig skuffet over vedtaket, særlig fordi det var kjøpere. De har lagt fram materiale som viser at det vil være lønnsomt å produsere bokpapir, sier Stoltenberg på vegne av de tre sent tirsdag kveld.

Han mener at politikerne har gjort mye ved å tilby bedre rammevilkår, bruke Innovasjon Norge til å legge til rette for produksjon av bokpapir og sikre stabile kraftkontrakter. Men ut over dette er verktøykassen tom.

- Det er nå en gang slik i Norge at det er eierne i private bedrifter som tar denne type avgjørelser. Tidligere hadde vi lovmidler, som ervervsloven. Det har vi ikke lenger, sier Ap-lederen.

Han er forsiktig med å kommentere hva som skjedde underveis på møtet i bedriftsforsamlingen, men sier det kan synes som et av medlemmene er blitt utsatt for stort press og dermed satt i en svært vanskelig situasjon.