Meny

Krokodillestrid i Australia

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En australsk jeger truer med å slippe løs en haug med krokodiller i sentrum av byen Brisbane hvis ikke myndighetene fjerner forbudet mot krokodillejakt.

Sydney (NTB-DPA):
Mick Pitman er forbanna på delstatsmyndighetene i Queensland. Han får ikke lov til organisere krokodillejakt for turister og sier at folk i utkantstrøk nord i landet er lei av at folk og fe blir spist av krokodiller. Pitman mener også at det er utstrakt misnøye med at myndighetene frakter krokodiller fra tettbebygde strøk til hans hjemtrakter.

- Det er på tide at det blir en slutt på å behandle disse menneskespisende dyrene med silkehansker, sier Pitman til det australske nyhetsbyrået AAP.

- Hvis de ikke gjør noe med det, kommer de til å ende med en last med krokodiller på kjøpesenteret.

Pitman fremmet sitt ultimatum tirsdag etter at en 10 år gammel jente ble maltraktert av en krokodille. I forrige uke førte krokodilleangrep til to dødsfall i Australia.

En talsmann for delstatsmyndighetene sier imidlertid at det er uaktuelt å fjerne forbudet mot krokodillejakt.


Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus