Meny

Hvem stjal kaken?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi har funnet fram fem gåter til deg. Klarer du å løse alle?


1. Kappløp med kamel

Den som har den tregeste kamelen vinner ...Den som har den tregeste kamelen vinner ...

En arabisk sjeik ba sine to sønner om å ri på kamelene sine til en naboby for å avgjøre hvem som skulle få hele farsarven. Den med den tregeste kamelen skulle vinne. Ettersom ingen av sønnene ønsket å komme først, ble det til at red de hvileløst i ørkenen et par dager før de til slutt bestemte seg for å oppsøke en vismann for råd. Etter å ha hørt rådet, red de to sønnene så fort de kunne til nabobyen.
Hva var det vismannen hadde sagt?


2. Mannen i heisen

En mann bor i tiende etasje i en bygning. Hver morgen tar han heisen ned til førsteetasjen og går ut av bygningen. Om ettermiddagen kommer han tilbake, går inn i heisen - og dersom det er noen der, eller om det er regnvær, tar han heisen helt opp til tiende etasje. Om ikke, går han av i syvende etasje og tar trappene opp til etasjen sin. Kan du forklare hvorfor?


3. Filosofens klokke

Denne gamle gåten handler om en filosof som hadde en stor veggklokke han hadde glemt å trekke opp. Og ettersom det var den eneste klokken han hadde, var det ikke mulig for ham å vite hva tiden var. Så når klokken hans stoppet, gikk han til en venn, bodde der natten over og når han kom hjem igjen visste han riktig tid. Hvordan kan det ha seg?


4. Bussjåføren

Du er bussjåfør. På den første holdeplassen plukker du opp 29 passasjerer. På den neste stoppen går 18 av de 29 av og du får 10 nye passasjerer ombord. På stoppet etter går 3 av passasjerene ut og 13 nye kommer på. På stopp fire forlater 4 passasjerer bussen og 7 kommer på. Spørsmålet er: Hva slags øyenfarge har bussjåføren?


5. Kaketyven

Fysj og pføy. Noen har stjålet en kake fra kakeboksen, og den skyldige er enten Anne, Harry, Silje eller Morten. Ingen av dem vil tilstå, men la oss likevel prøve å finne den skyldige gjennom følgende utsagn, der bare ett utsagn er sant:
Anne: Harry stjal kakene fra kakeboksen!
Harry: Morten er den skyldige.
Silje: Hvem, jeg? Aldri i verden!
Morten: Harry lyver når han sier at jeg er skyldig.
Hvem er tyven?


Dersom du tror du vet noen av svarene, kan du godt poste svaret i kommentarfeltet under.

For enda mer hjernetrim, klikk her.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus