Meny

Tyrkia innledet EU-forhandlinger på overtid

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Takk skal du ha, sa Tyrkias utenriksminister Abdullah Gul til Jack Straw da han kom til Luxembourg for å åpne medlemskapsforhandlinger med EU natt til tirsdag.

Luxembourg (NTB):

Gul smilte bredt da han la armen over den britiske utenriksministerens skuldre like etter ankomst i Luxembourg. Straw svarte med samme mynt, selv om han var tydelig sliten etter over 30 timers forhandlinger om mandatet for Tyrkias medlemskapsforhandlinger.

EU-landene greide til slutt å bli enige mandag kveld, og etter at Tyrkia også hadde sagt ja til mandatet, kunne utenriksminister Gul sette seg på flyet til Luxembourg for å foreta den formelle åpningen av forhandlingene. Gul var akkurat litt for sent ute til at forhandlingene kunne åpnes den 3. oktober, slik EU-landene hadde bestemt på sitt toppmøte i desember i fjor.

Forsinkelsen var det likevel EU-landene selv som måtte ta hovedansvaret for. I halvannet døgn kranglet de om forhandlingsmandatet.

Straw minnet under åpningen av forhandlingene Tyrkia om at landet må fortsette sitt reformarbeid på en rekke områder.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus