Musikk-klikk: Merry November

Merry November har behov for å feste!

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hver uke stiller vi ulike norske artister og band et knippe faste spørsmål. Denne uken bidrar den melankolske og plateaktuelle sørlandstrioen Merry November med halvfilosofiske og en smule svulstige svar.

Forrige mandag slapp de talentfulle sørlandsmelankolikerne Merry November sitt andre album «Since We Are All Captains».

Neste Klikk har tatt en prat med bandet:

Hvordan vil dere beskrive musikken deres?- Ord og toner i luftbobler som svever mellom der tåka er tykkest og skyene lette. Tunge drømmer og flytende realisme akkompagnert av et gjennomtenkt lydbilde. Stemninger.


Inspirasjonskilder?Merry November (Foto: Liv Øvland)Merry November (Foto: Liv Øvland)

Andreas: Neil Young, Pavement, Will Oldham.

Tom Daniel: Neil Young, Danny Elfmann, Holger Czukay.

Charlotte: Nick Cave, Bonnie «Prince» Billy, Low.


Hva er viktigst: tekst eller melodi?- De er kjærester. Likestilte kjønn. De tilhører hverandre. En er ikke viktigere enn en annen, og den ene støtter den andre. Den andre utdyper den ene. Musikken forsterker ordenes betydning, og ordene gjør musikken rikere. De er perfekte kjærester.


En låt du/dere er fornøyde med og hvorfor?Andreas: «Rouge». Den kom som et resultat av harmonien i hele bandet, og fikk et lydbilde vi har lett etter.

Tom Daniel: «Drop Your Arms»! Den svinger bra, og det var gøy å lage den. Eller rettere sagt; når vi jammet over Andreas sine komposisjoner. Det var en kjekk kveld!

Charlotte: «Release My Ghost». Jeg er svært betatt av drivet i den.


Beste konsertopplevelse (som artist/band)?- Café Mir, 28. mai 2005. Et takknemlig publikum!


Hvorfor skal publikum kjøpe musikken deres?


Bandets nyeste albumBandets nyeste album

- God musikk skal føre til en indre berikelse, det være seg gode eller mindre gode følelser. Forhåpentligvis kan vi klare å skape en lignende opplevelse hos lytteren - et snev av berikelse.

- Latter utvider følelsesspekteret. Det samme gjør tårer. En må ikke glemme «krokene» sine i et forsøk på konstant å sveve på en overflate. Vi vil at man skal nyte. Kanskje danse. Mulig tenke en ekstra tanke.


Hvis du kunne utvide bandet ditt med fritt valg av musikere, hva ville vært drømmelineup'en (fritt valg innen moderne populærmusikk)?- Her ble hele bandet taust, og skylder på presentasjonsangst.

- Spørsmålet er så stort.


Drømmekonserten som publikummer (fritt valg innen moderne populærmusikk)?Andreas: The Flaming Lips, Quartfestivalen 2000.

Tom Daniel: The Flaming Lips, Quartfestivalen 2000.

Charlotte: Nick Cave, Spektrum 2001.


3 CD'er dere hører på nå og hvorfor?Merry November på Mono 17. oktober 2004 (Foto: Stig Henning Morken)Merry November på Mono 17. oktober 2004 (Foto: Stig Henning Morken)

Andreas: Neil Young, «Zuma». Will Oldham, «Ease Down The Road». Johnny Cash, «Solitary Man». Blir bare ikke lei noen av dem.

Tom Daniel: Stevie Nicks, «The Wild Heart». «Something New Within EDB?». Depeche Mode, «Speak & Spell».

Charlotte: Micah P. Hinson, «And The Gospel of Progress» - har vært vuggesang for en treåring i et halvt år. The Essex Green, «The Long Goodbye» - god å jobbe til. Bonnie «Prince» Billy, «I See a Darkness» - for evig og alltid.


Deres største bomkjøp/hvilken CD hører dere aldri på?Andreas: National Bank - ikke nødvendigvis noe bomkjøp, men har hørt på den én gang og ikke igjen.

Tom Daniel: Sponge, «Rotten Piñata» - et impulskjøp av en av de mange grungebandene på denne tida. Hørt plata ca en halv gang.

Charlotte: The Notwist, «Neon Gold» - én av få plater jeg har kjøpt på grunn av gode kritikker, men aldri hører på.


Umiddelbare planer?- Samle ny inspirasjon og få et utvidet følelsesspekter. Ut over dette skal vi ha en real fest med bandet. Vi må ha noe champagne!

Andreas Knutsen, Charlotte Knutsen og Tom Daniel Reiersen i Merry November (Foto: Liv Øvland)Andreas Knutsen, Charlotte Knutsen og Tom Daniel Reiersen i Merry November (Foto: Liv Øvland)Merry November: Hjemmeside

Mer i Magasinet Neste Klikk:


Musikk
Musikk-klikk

Plateanmeldelse: «Since We Are All Captains» (27.09.2005)

Konsertanmeldelse: Når gitar blir for dominerende (18.10.2004)

Fem siste fra musikk-klikk:


folk&røvere (28.09.2005)
Samuel Jackson 5 (21.09.2005)
Superfamily (15.09.2005)
The Owens (09.09.2005)
Amerika (08.09.2005)

ABC Startsiden:

Musikk


Personvernpolicy