Vi gir deg Burnout x 2!

Et av fjorårets desidert beste spill var «Burnout 3:Takedown». Nå er det klart for ikke bare ett nytt spill i serien - men to! Vi har testet «Burnout Revenge» og «Burnout Legends».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjenner du ikke til denne spillserien? Les vår anmeldelse av «Burnout 3: Takedown» fra ifjor.

Kort fortalt er «Burnout» en serie med arkadepregede bilspill der kampen om veien utkjempes mellom et antall raske biler. Det gjelder å komme først, men også å presse motstanderne av veien og generelt kjøre farlig.

Tar du sjanser får du belønning i form av påfyll med boost, som gir deg midlertidig superfart.

Burnout Revenge

(PS2/Xbox)

På hjemmekonsollene er det klart for en ny versjon av det ekstremt vellykkede konseptet serien byr på. Utviklerteamet Criterion har ikke ligget på latsiden, og «Revenge» må sies å tåle forventningspresset ganske bra.

Vellykkede endringer

Blant endringene er «

takling

» av biler i samme kjøreretning. Det gjelder å plukke ut de små bilene og kollidere i dem bakfra. En vellykket takling sender bilen avgårde i høy fart.

Ved hjelp av disse bilprosjektilene kan man ta ut motstandere og ellers lage ganske heftige kjedekollisjoner. Dette fyller selvsagt opp boostmeteret.

En annen nyhet er «

crashbreaker

», en ladning dynamitt festet i bilen som kan utløses i spesielle typer løp. Klarer du å beregne detonering av denne riktig vil du kunne ta med deg eventuelle motstandere i nærheten.

Konseptet med hevn, som tittelen peker på, er ganske enkelt; Dersom en av motstanderene moser deg, vil du kunne ta hevn på denne. Klarer du å ta han ut i det samme løpet, får du en spesiell type «revenge takedown».

Fantastiske miljøer

Kanskje den beste nyheten i år er de nye områdene å kjøre i.

Rutene er rett og slett suverene

, med en masse skjulte snarveier og muligheter for hopping.

Fremdeles er områdene basert på ulike steder i verden, eksempelvis Roma, Hong-Kong, den franske rivieraen, Bangkok, Sveits og flere amerikanske byer.

Grafikken har fått en overhaling, og stedene ser nå om mulig enda bedre ut enn i forgjengeren med en markant tøffere helhet. De pyrotekniske effektene er også enda kulere enn før.

Kosekrasj

I tillegg til disse forbedringene er krasjmodusen gjort mye bedre ved å fjerne alle bonusmerkene fra treeren, og generelt er områdene å skape kollisjoner på mye større og gir mer frihet til «kreativitet».

Menysystemet og karrieremodusen er også endret. Nå gjelder det ikke bare å få medalje i hvert løp, men også å oppnå en viss rangering. Medaljen påvirker rangeringen - så full pott får man bare ved gullmedalje pluss beste rating fra løpet.

Musikken og lyden er det ingenting å klage på. EA har bistått med et imponerende variert lydspor der både rock og elektronika er representert. Den svært irriterende Djen fra ifjor har fått sparken, og godt er det.

Nok en hit?

Jeg kan ikke annet enn å smile bredt og puste lettet ut. Burnout har bare blitt bedre, og det er godt å se at Criterion og EA ikke hviler på laurbærene, men fortsetter å prøve nye ting med serien.

Alt i alt er det vanskelig å gå tilbake til noen av de tidligere spillene etter å ha blitt bortskjemt med «Burnout Revenge», så mye bedre oppleves det. Enkelte ganger gjør det ikke så mye å krasje for det ser så utrolig lekkert ut!

Det er bare å rulle en sekser på terningen og spille mer.

Dette bør du få med deg!



Burnout Legends

(PSP)

Bare få dager før «Revenge» ble sluppet, kom den håndholdte utgaven av serien ut til PSP. Her er det snakk om en slags «greatest hits»-utgivelse som blander de beste elementene, bilene og banene fra de tre første spillene i serien.

Spillet minner mest om «Burnout 3». Det gjelder å slåss i trafikken og skvise ut motspillere i alle de kjente løpstypene fra fjorårets utgave.

Påbygningen kommer i form av en «forfølgelsesmodus» som opprinnelig var i «Burnout 2». Her kjører man politibiler og skal innhente - og sette ut av spill -skurker i en bil. Denne modusen har nok blitt noe enklere enn tidligere, men den fungerer greit som variasjon.

Grafiske utfordringer

Bak denne håndholdte utgaven står det et nytt utviklerteam, og det er kanskje litt tydelig at disse ikke er helt like erfarne som folkene i Criterion.

For all del, «Legends» leverer for det meste forrykende rask action, men dessverre henger ikke alt like godt sammen. Enkelte områder er utsatt for litt treghet, og relativt ofte oppstår det små skjønnhetsfeil i grafikken.

Stort sett er ikke disse tingene noe stort problem, og tatt i betraktning at PSP som plattform enda er ung, er spillet ganske imponerende rent visuelt.

Ujevn flerspiller

I tiden vi har testet «Legends» har vi testet de fleste typene flerspiller som er mulige. Spillet lar deg dele ut en demoversjon til en annen PSP via «game sharing».

Dessverre gikk dette uhyre tregt og det skal mye tålmodighet til for å gidde å spille slik. Ikke er det mulig å starte om uten å gå tilbake til menyen, noe som fører til enda mer venting.

Har man på den andre siden flere kopier av spillet går igangsetting av flerspiller ganske fort og smertefritt.

For å friste til slike matcher, har spillet en samler-del. Hver spiller får i løpet av enspillerkarrieren utdelt en av flere samlebiler. I flerspiller kan man så vinne biler fra andre for slik å samle sammen en komplett garasje.

Det største problemet med flerspiller er egentlig at man bør være ganske mange for å få intressante løp.

Er man bare to blir det fort til at den ene ligger langt foran og man mister dermed det morsomste aspektet av spillet som er jevne løp med intens kjemping.


Nesten men ikke helt?

Det er nok ikke lett å skulle produsere en håndholdt utgave av et av konsollhistoriens aller beste bilspill.

På den ene siden er det bare å passe på å ikke endre for mye, samtidig er forventningene svært høye til nyskapning i ethvert spill som bærer «Burnout»-navnet.

Heldigvis er dette alt i alt en god versjon av serien, og en vellykket samling av de tre første spillene.

Det er ikke en perfekt konvertering til PSP, men en utgivelse som trygt kan anbefales til fans av serien, og de som ønsker et alternativ til «Ridge Racer».

«Burnout Legends» blekner litt i skyggen av årets «Revenge», og har dessverre litt for mange småproblemer til at dette blir toppkarakter.

Men en god femmer er det likevel.



Les mer:


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
04:13 Borten Moe blir plattformsjef på Draugen03:42 74 omkom i tyfonen i Japan03:28 Biden forsvarte sønnen under TV-debatt02:59 Flere evakuert fra brann i leilighetsbygg på Askerjordet02:26 Pence vil ikke gi dokumenter til Representantenes hus02:24 Demokratene holder ikke formell avstemning om riksrettsetterforskning01:25 NVE-analyse: Motstand i folket kan føre til stans i norsk vindkraftutbygging01:16 Erdogan: Tyrkisk soldat drept av syriske styrker i Manbij01:10 Innbytterne berget Norge på overtid, Sørloth nikket inn 1-1 i Romania00:58 Canada stanser våpeneksport til Tyrkia00:54 Leger frykter for beredskap – ustabil ambulanseflytjeneste00:50 Erdogan: Tyrkia vil ikke erklære våpenhvile i Syria00:46 Landslagsledelsen om UEFA-reaksjon mot rumensk rasisme: Null straff00:26 Ny undersøkelse: Kontantstøtte mest brukt av vårbarn på vent00:01 Sørloth gir ikke opp før sjansen er null23:39 SOHR: To syriske soldater drept av tyrkiskvennlige opprørere23:36 Sverige hadde Spania i kne23:08 Politiet rykket ut til melding om bråk – viste seg å være ivrige landskamp-supportere22:48 Sverige hadde Spania i kne22:44 Innbytterne berget Norge på overtid, Sørloth nikket inn 1-1 i Romania22:22 De sju voldtektssiktede i Hønefoss fremstilles trolig for varetektsfengsling onsdag22:21 Ny smell for Solskjær, United-keeperen ut med skade22:10 Nye protester i Barcelona etter fengselsdommer mot politikere21:59 Fox News: Nærkontakt mellom amerikanske styrker og tyrkiskstøttede opprørere i Syria21:42 Demokratene vurderer formell avstemning om riksrettsetterforskning21:29 E-tjenesten: En forverring av forholdene i IS-leirer hvor nordmenn holdes21:16 Byggesteiner for primitivt liv funnet i is fra Saturn-måne21:04 23-åring tiltalt for grov vold på hotellrom20:58 Tyrkia fortsetter offensiven i Syria20:54 – Kjørte over seg selv i trafikkulykke20:29 Øredøvende tribunelyd fra barna i Bucuresti20:22 Kallmyr slår opp telt for å forhindre flyktningstrøm til Norge19:10 Utkast til brexitavtale nærmer seg, melder flere medier19:10 Demonstrasjon mot Turkish Airlines på Gardermoen19:07 Pence drar til Tyrkia på kort varsel18:34 Soldater er sinte og frustrerte etter Trump-avgjørelse: – Jeg skammer meg18:33 Flere i Venstre vil ha Sveinung Rotevatn som ny partileder18:14 Henrik Ingebrigtsen opererte sin trøblete tå18:03 Gutt (2) sendt til sykehus etter alvorlig trafikkulykke17:47 Aftenposten trekker journalister ut av Syria17:06 Follo-spiller utestenges i sju kamper etter å ha skallet motstander17:04 Mann forstyrret isbjørn – fikk 15.000 kroner i bot15:35 IMF venter laveste vekst siden finanskrisen15:35 Lekkasje ved Tine Meierier15:28 Kvinnelig imam tildeles menneskerettighetspris i Oslo15:27 Bulgarias fotballpresident går av etter «rasismekampen»15:07 XXL vil hente 500 millioner kroner i emisjoner15:05 Spania venter flere rasende protester i Barcelona15:04 76-åring dømt seksuelt overgrep ett år etter forrige dom14:22 Hvis Trump og Pence blir dømt, blir hun president14:13 Mer motgang for sykkel-VM i Bergen14:06 FN: 85 sivile drept i forbindelse med valget i Afghanistan13:38 Ras av sykmeldinger i Morgenbladet13:14 Merkel og Solberg med felles appell til Tyrkia: Stopp offensiven12:49 Pastor tiltalt for voldtekt av barn – aktor vil ha fire og et halvt års fengsel12:47 Krever merking av raske elsparkesykler12:36 Målløst i historisk VM-oppgjør i Nord-Korea12:36 Tour-feltet får en tøff start neste år12:13 Elbilforeningen mener nye avgifter er lite klimavennlige12:06 Strengere krav til vinterdekk for tunge kjøretøy12:05 Mulig regelendring i Norge: Fotballspillerne kan eie seg selv12:05 Russland med klar advarsel til Tyrkia12:03 Merkel og Solberg med felles appell til Tyrkia: Stopp offensiven11:54 Skiskyting: Russland fortsatt ute i dopingkulden11:53 Nye toppsjefer til Rema 100011:31 Mette-Marit-feber i Tyskland11:23 To menn dømt for gruppevoldtekt av 15-åring11:19 Disse fuglene vet veien hjem, men husker ikke hindringene før de ser dem11:17 Isbreene i Sveits har tapt 10 prosent av sitt volum10:58 Nilsson blir hjemme og trener med gutta på snø10:57 Lesertallene synker på papir – øker digitalt09:53 Frelimo favoritt ved valget i Mosambik09:53 Russer nektet straffskyld for knivstikking på Kiwi09:49 Russland avholder militærøvelse09:31 Hellas: Flere knivstukket på overfylt asylmottak09:30 Uniteds lønnsbudsjett runder trolig 3 milliarder09:14 Tidligere Trump-rådgiver vitner om kaos i Det hvite hus09:14 230 ansatte i Årdal kan bli permittert08:54 Barnier: – Brexitavtale fortsatt mulig denne uken08:37 Sju pågrepet i grov voldtektssak08:20 Skryt til Norge i rumensk avis08:19 Sky News: Oppkjøpsfond med nytt forsøk på å kjøpe Ving08:12 Russere tiltalt for å forsøke å lure 27 ukrainske bygningsarbeidere inn i Norge07:54 Forsvarets nye jagerfly vil øke utslippene med 207 prosent07:48 Staten lokker marokkanere med penger for å reise hjem07:33 Flere metoo-saker i Forsvaret07:13 – Tyrkia burde vært hardere straffet enn Russland07:10 Carlsen nær 100-barrieren: – Bare flaks og stayerevne reddet meg06:58 Eks-homofil skal «hjelpe» folk vekk fra homofil praksis i Bergen06:43 Mings møtt med apelyder, Bulgarias trener «hørte ingenting»06:42 13 politifolk drept i bakholdsangrep i Mexico06:30 Salget av middagsmat på boks ned 30 prosent på ti år06:26 Norge kan møte Romania igjen i finale om EM-plass06:00 Dette skjer i dag05:55 Jostein Gaarder: – Hent barnet i Syria og moren hjem05:34 Dette skjedde i natt05:31 Oslo og 14 andre byer kutter kjøtt for ansatte05:30 Frode Berg-saken kaster skygge over 75-årsmarkering05:15 Influensa-påminnelse til gravide og unge i risikogrupper05:11 Dødstallet stiger i Japan etter tyfon
Siste nytt
04:13NorgeBorten Moe blir plattformsjef på Draugen03:42Verden74 omkom i tyfonen i Japan03:28VerdenBiden forsvarte sønnen under TV-debatt02:59NorgeFlere evakuert fra brann i leilighetsbygg på Askerjordet02:26VerdenPence vil ikke gi dokumenter til Representantenes hus02:24VerdenDemokratene holder ikke formell avstemning om riksrettsetterforskning01:25NorgeNVE-analyse: Motstand i folket kan føre til stans i norsk vindkraftutbygging01:16VerdenErdogan: Tyrkisk soldat drept av syriske styrker i Manbij01:10SportInnbytterne berget Norge på overtid, Sørloth nikket inn 1-1 i Romania00:58VerdenCanada stanser våpeneksport til Tyrkia00:54NorgeLeger frykter for beredskap – ustabil ambulanseflytjeneste00:50VerdenErdogan: Tyrkia vil ikke erklære våpenhvile i Syria00:46SportLandslagsledelsen om UEFA-reaksjon mot rumensk rasisme: Null straff00:26NorgeNy undersøkelse: Kontantstøtte mest brukt av vårbarn på vent00:01SportSørloth gir ikke opp før sjansen er null23:39VerdenSOHR: To syriske soldater drept av tyrkiskvennlige opprørere23:36SportSverige hadde Spania i kne23:08NorgePolitiet rykket ut til melding om bråk – viste seg å være ivrige landskamp-supportere22:48SportSverige hadde Spania i kne22:44SportInnbytterne berget Norge på overtid, Sørloth nikket inn 1-1 i Romania22:22NorgeDe sju voldtektssiktede i Hønefoss fremstilles trolig for varetektsfengsling onsdag22:21SportNy smell for Solskjær, United-keeperen ut med skade22:10VerdenNye protester i Barcelona etter fengselsdommer mot politikere21:59VerdenFox News: Nærkontakt mellom amerikanske styrker og tyrkiskstøttede opprørere i Syria21:42VerdenDemokratene vurderer formell avstemning om riksrettsetterforskning21:29NorgeE-tjenesten: En forverring av forholdene i IS-leirer hvor nordmenn holdes21:16VerdenByggesteiner for primitivt liv funnet i is fra Saturn-måne21:04Norge23-åring tiltalt for grov vold på hotellrom20:58VerdenTyrkia fortsetter offensiven i Syria20:54Norge– Kjørte over seg selv i trafikkulykke20:29SportØredøvende tribunelyd fra barna i Bucuresti20:22PolitikkKallmyr slår opp telt for å forhindre flyktningstrøm til Norge19:10PolitikkUtkast til brexitavtale nærmer seg, melder flere medier19:10NorgeDemonstrasjon mot Turkish Airlines på Gardermoen19:07VerdenPence drar til Tyrkia på kort varsel18:34VerdenSoldater er sinte og frustrerte etter Trump-avgjørelse: – Jeg skammer meg18:33PolitikkFlere i Venstre vil ha Sveinung Rotevatn som ny partileder18:14SportHenrik Ingebrigtsen opererte sin trøblete tå18:03NorgeGutt (2) sendt til sykehus etter alvorlig trafikkulykke17:47NorgeAftenposten trekker journalister ut av Syria17:06SportFollo-spiller utestenges i sju kamper etter å ha skallet motstander17:04NorgeMann forstyrret isbjørn – fikk 15.000 kroner i bot15:35PengerIMF venter laveste vekst siden finanskrisen15:35NorgeLekkasje ved Tine Meierier15:28KulturKvinnelig imam tildeles menneskerettighetspris i Oslo15:27SportBulgarias fotballpresident går av etter «rasismekampen»15:07PengerXXL vil hente 500 millioner kroner i emisjoner15:05VerdenSpania venter flere rasende protester i Barcelona15:04Norge76-åring dømt seksuelt overgrep ett år etter forrige dom14:22StemmerHvis Trump og Pence blir dømt, blir hun president14:13SportMer motgang for sykkel-VM i Bergen14:06VerdenFN: 85 sivile drept i forbindelse med valget i Afghanistan13:38KulturRas av sykmeldinger i Morgenbladet13:14PolitikkMerkel og Solberg med felles appell til Tyrkia: Stopp offensiven12:49NorgePastor tiltalt for voldtekt av barn – aktor vil ha fire og et halvt års fengsel12:47PengerKrever merking av raske elsparkesykler12:36SportMålløst i historisk VM-oppgjør i Nord-Korea12:36SportTour-feltet får en tøff start neste år12:13MotorElbilforeningen mener nye avgifter er lite klimavennlige12:06MotorStrengere krav til vinterdekk for tunge kjøretøy12:05SportMulig regelendring i Norge: Fotballspillerne kan eie seg selv12:05VerdenRussland med klar advarsel til Tyrkia12:03PolitikkMerkel og Solberg med felles appell til Tyrkia: Stopp offensiven11:54SportSkiskyting: Russland fortsatt ute i dopingkulden11:53PengerNye toppsjefer til Rema 100011:31KulturMette-Marit-feber i Tyskland11:23NorgeTo menn dømt for gruppevoldtekt av 15-åring11:19VerdenDisse fuglene vet veien hjem, men husker ikke hindringene før de ser dem11:17VerdenIsbreene i Sveits har tapt 10 prosent av sitt volum10:58SportNilsson blir hjemme og trener med gutta på snø10:57KulturLesertallene synker på papir – øker digitalt09:53PolitikkFrelimo favoritt ved valget i Mosambik09:53NorgeRusser nektet straffskyld for knivstikking på Kiwi09:49VerdenRussland avholder militærøvelse09:31VerdenHellas: Flere knivstukket på overfylt asylmottak09:30SportUniteds lønnsbudsjett runder trolig 3 milliarder09:14PolitikkTidligere Trump-rådgiver vitner om kaos i Det hvite hus09:14Norge230 ansatte i Årdal kan bli permittert08:54PolitikkBarnier: – Brexitavtale fortsatt mulig denne uken08:37NorgeSju pågrepet i grov voldtektssak08:20SportSkryt til Norge i rumensk avis08:19PengerSky News: Oppkjøpsfond med nytt forsøk på å kjøpe Ving08:12NorgeRussere tiltalt for å forsøke å lure 27 ukrainske bygningsarbeidere inn i Norge07:54NorgeForsvarets nye jagerfly vil øke utslippene med 207 prosent07:48NorgeStaten lokker marokkanere med penger for å reise hjem07:33NorgeFlere metoo-saker i Forsvaret07:13Politikk– Tyrkia burde vært hardere straffet enn Russland07:10SportCarlsen nær 100-barrieren: – Bare flaks og stayerevne reddet meg06:58NorgeEks-homofil skal «hjelpe» folk vekk fra homofil praksis i Bergen06:43SportMings møtt med apelyder, Bulgarias trener «hørte ingenting»06:42Verden13 politifolk drept i bakholdsangrep i Mexico06:30Helse og livsstilSalget av middagsmat på boks ned 30 prosent på ti år06:26SportNorge kan møte Romania igjen i finale om EM-plass06:00NorgeDette skjer i dag05:55NorgeJostein Gaarder: – Hent barnet i Syria og moren hjem05:34NorgeDette skjedde i natt05:31Helse og livsstilOslo og 14 andre byer kutter kjøtt for ansatte05:30VerdenFrode Berg-saken kaster skygge over 75-årsmarkering05:15Helse og livsstilInfluensa-påminnelse til gravide og unge i risikogrupper05:11VerdenDødstallet stiger i Japan etter tyfon
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus