Burka til besvær

Artikkelen fortsetter under annonsen

To burkakledde elever fra Somalia skaper rådvillhet hos Oslo Handelsgymnasium.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

To muslimske elever ved Oslo Handelsgymnasium bruker et burkalignende slør på skolen. Sløret dekker ansiktet slik at bare øynene er synlig.

De to kvinnelige elevene er av somalisk opprinnelse og plagget de bruker, niqab, er et burkalignende plagg der hår og ansikt er dekket av skaut og slør, skriver Dagsavisen.

Klesdrakten har ført til praktiske problemer ved skolen, for eksempel ved utstedelse av studiekort. Skolen kunne ikke la elevene bruke passbilder hvor de ikke viser ansiktet. Det har også oppstått problemer i kroppsøving og i fremmedspråkundervisningen.

- Siden vi er vant til å lese hele ansiktet når vi forstår og hører det andre sier, fører masken til at det blir vanskelig å forstå. Vi har forsøkt å løse utfordringene på best mulig måte, men jeg er ingen ekspert på disse tingene, og vet ikke helt hvordan vi skal håndtere dette. Dette må politikerne ta tak i, sier rektor Eli Engløk Lae ved Oslo Handelsgymnasium.

Ifølge rektoren har skolen lagt vekt på at man må akseptere at jentene ønsker å kle seg annerledes. I Sverige ble bruk av ansiktsslør forbudt etter en tilsvarende sak.