Merkelige rekorder

Den vesle gnageren Sooty har satt verdensrekord i antall valentinskort sendt til et marsvin. Men dette er ikke den eneste forunderlige rekorden som finnes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Ta et marsvin. Sørg for at det får mer enn 206 valentinskort. Og vips har du en verdensrekord.Ta et marsvin. Sørg for at det får mer enn 206 valentinskort. Og vips har du en verdensrekord.

Ønsker du å sette spor etter deg eller vil du bare ha femten minutters berømmelse? Det behøver ikke være spesielt vanskelig. Det eneste du trenger er et marsvin og en bråte med valentinskort.

Sender du mer

enn 206 valentinskort til marsvinet ditt, har du nemlig slått rekorden til tre år gamle Sooty, marsvinet fra Wales, som nylig har kommet inn i Guinness' Rekordboks kapittel for forunderligheter.

Og i det kapittelet har Sooty fått selskap av flere.

For eksempel briten Paul Hunn som har slått verdensrekorden for høyeste rap (med rap høyere enn lyden av et trykkluftsbor), eller Scott Day - som har fått en mynt til å spinne i 19,37 sekunder.

Amerikaneren Ashrita Furman nesetrillet nylig en appelsin 1,6 kilometer. Han brukte 24 minutter og 36 sekund på bragden.Amerikaneren Ashrita Furman nesetrillet nylig en appelsin 1,6 kilometer. Han brukte 24 minutter og 36 sekund på bragden.