Merkelige rekorder

Den vesle gnageren Sooty har satt verdensrekord i antall valentinskort sendt til et marsvin. Men dette er ikke den eneste forunderlige rekorden som finnes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Ta et marsvin. Sørg for at det får mer enn 206 valentinskort. Og vips har du en verdensrekord.Ta et marsvin. Sørg for at det får mer enn 206 valentinskort. Og vips har du en verdensrekord.

Ønsker du å sette spor etter deg eller vil du bare ha femten minutters berømmelse? Det behøver ikke være spesielt vanskelig. Det eneste du trenger er et marsvin og en bråte med valentinskort.

Sender du mer

enn 206 valentinskort til marsvinet ditt, har du nemlig slått rekorden til tre år gamle Sooty, marsvinet fra Wales, som nylig har kommet inn i Guinness' Rekordboks kapittel for forunderligheter.

Og i det kapittelet har Sooty fått selskap av flere.

For eksempel briten Paul Hunn som har slått verdensrekorden for høyeste rap (med rap høyere enn lyden av et trykkluftsbor), eller Scott Day - som har fått en mynt til å spinne i 19,37 sekunder.

Amerikaneren Ashrita Furman nesetrillet nylig en appelsin 1,6 kilometer. Han brukte 24 minutter og 36 sekund på bragden.Amerikaneren Ashrita Furman nesetrillet nylig en appelsin 1,6 kilometer. Han brukte 24 minutter og 36 sekund på bragden.

For ikke å glemme

amerikanske Ashrita Furman, som har verdensrekord i verdensrekorder (99 stykker) - og som nylig dyttet en appelsin med nesen i 24 minutter og 36 sekund, og dermed skaffet seg ny udødelighet i Guinness Rekordbok. I hvert fall inntil noen velger å dytte en appelsin i 24 minutter og 37 sekund.

For når det handler om

å sette spor etter seg eller få femten minutters berømmelse er det nesten ikke måte på oppfinnsomhet. Da er både folk og marsvin villige til å gjøre de merkeligste ting.

Så ønsker du

å ta utfordringen, kan du kanskje prøve deg på noen av disse rekordene:

Hoppe opp Mount Fuji på hoppestokk, titte på tv i mer enn 69 timer og 48 minutter, klare mer enn 124 push-ups på bare én finger, hikke i mer enn 68 år, eller spise fem arbåndsur på under 1 time og 34 minutter.

Og skulle ingen av disse rekordene friste, og du heller tror at du har det i kjeften, kan det kanskje friste med et rekordantall bier i munnen.

For med mer enn 109 bier på en gang, må man virkelig kunne si at du har gapet over noe stort ...

The Mirrors samling av de 50 merkeligste verdensrekorder.
Guinness World Records
Ashrita Furmans hjemmeside