Min date med Drew

Sjarmerende dokumentar for kjærestepar og drømmere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi har alle våre drømmer. Noen drømmer om å bli rik i Lotto, andre drømmer om å bestige Mount Everest.

Amerikanske Brian Herzlinger har også en drøm. En drøm som garantert mange vil finne både banal, overfladisk og lite vidløftig. Brians drøm er nemlig å møte barndomsidolet Drew Barrymore. Til rådighet har han 30 dager, et videokamera og 1100 dollar som han har vunnet i et gameshow.

Resultatet er en overraskende sjarmerende dokumentar som passer perfekt både for par på romantisk filmdate og alle andre som noensinne har hatt et «crush» på en filmstjerne.

Sympatisk ildsjel


Håpefull og entusiastisk. (Foto: filmweb.no)Håpefull og entusiastisk. (Foto: filmweb.no)

I likhet med Morgan Spurlocks fra «Supersize Me» er Brian i «Min date med Drew» en særdeles sympatisk fyr og derfor blir man fra første stund engasjert i hans i utgangspunkt håpløse prosjekt. (Det er også naturlig å sammenligne de to fordi de begge filmene ser tilsynelatende hjemmesnekret ut og fordi begge ildsjelene jobber utifra en spesifikk tidsramme på 30 dager).

Med seg på galskapen har Brian også en haug med gode venner (også kjent som «The Drew Crew») og sammen stråler gjengen av en utømmelig optimisme og ekte Hollywoodsk «You can do it!»-holdning.

Det er mulig du liker «Min date med Drew» dersom du likte:
- Super Size Me
- 50 first dates


For å nå målet velger entusiastene å jobbe utifra teorien om «six degrees of separation» (at du kun er seks ledd fra alle mennesker i verden). Dermed får vi treffe alt fra Drews hudpleier til avdankede stjerner som Cory Feldman («Goonies», «Stand by Me») og Eric Roberts (broren til Julia). Hele tiden støter stakkars Brian på nye problemer.

Fordummende?


Ikke alle er like positive til prosjektet hans. Moren mener at Barrymore virker som litt av en tøyte og Brians mentors kommentar til det hele er at: «Fordummingen av Amerika er komplett!»

Og selvsagt snakker vi ikke her om politisk sprengstoff á là Michael Moores «Bowling for Columbine» eller Yes-guttas avslørende «The Yes Men». Men Brian og hans «Drew Crew» klarer på sitt eget vis å fortelle oss noe om Hollywoods hårreisende hierarki og stjernedyrkelse.

«Min Date med Drew» er utvilsomt et gigantisk ego-prosjekt fra hovedpersonens side og kunne nok blitt en pinlig affære hadde det ikke vært for at Brian er en nokså selvironisk og vittig person.

- Drew kommer fra en familie som tilhører et Hollywood-dynasti, jeg kommer fra en familie som satt og så på «Dynastiet», forteller han tørt i innledningen av filmen.

Med andre ord er han ikke vanskelig å identifisere seg med. Og det er nå engang sånn at vi i publikum gjerne vil sammenligne oss med de på lerretet. Og dersom en arbeidsledig, smånerd som Brian kan får en date med en superstjerne, er det kanskje håp for oss alle?