Ting å glede seg til

Det er mye å glede seg til i nær og fjern framtid. Les hva vi har trukket fram, og føy gjerne på dine egne ting. Ps. Denne artikkelen er skrevet 28. oktober 2005.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Neste Harry Potter-film


18 dager igjen å glede seg til Harry Potter og Ildbegeret.18 dager igjen å glede seg til Harry Potter og Ildbegeret.

18. november er det trolig fulle kinosaler rundt om i Norge. Da har nemlig den fjerde filmen i serien om Harry Potter premiere. Denne gangen er det mye som tyder på at Voldemort vil bli sterkere enn noen gang. Det ser vi fram til. Og det gjør nok kinoene også.

Ventetid: 21 dager


Xbox 360 lanseres

2. desember er Xbox 360 på plass i butikkhyllene. Dermed er den også først ut i neste generasjon spillkonsoller. Ifølge reklamen kan den nye Xboxen skilte med en funksjonalitet og ytelse som verden hittil ikke har sett maken til. Det er sikkert ikke bare teknikerne i Startsiden som gleder seg til det.

Ventetid: 35 dager
Julaften

De aller, aller fleste gleder seg til julaften. Den er så lett å glede seg til at mange går og teller ned hele året igjennom. Men det er nok først i desember at nedtellingen er så enkel at selv små barn har den hele og fulle oversikt. Gjerne ved hjelp av små luker med sjokolade i eller en appelsin med nellik.

Ventetid: 57 dager (422 og 787 dager igjen til de neste to julaftener)


Sommerferie


Bare 246 dager igjen til sommerferie.Bare 246 dager igjen til sommerferie.

Selv om enkelte steder på Vestlandet opplever en mystisk tropevarme på over tyve grader nå i oktober, er kalenderens tale klar. Det er høst. Og innen man får sommer igjen, må man først komme seg gjennom både vinter og vår. Fellesferien starter i juli. Da er det bare å finne fram badeball og solkrem.

Ventetid: 246 dager


T-baneringen i Oslo

Enhver t-bane med respekt for seg selv bør gå i ring. Det sier seg selv. Og selv om t-baneringen sikkert vil være mindre stas for folk utenfor hovedstaden, er en god t-bane åpen for alle. T-baneringen i Oslo skal knytte Storo stasjon sammen med nye Sinsen stasjon og Carl Berner, og skal etter planen åpne sommeren 2006. At t-banen vil få helt nye tog omtrent samtidig gir bare en ekstra grunn til å glede seg.

Ventetid: ca 291 dager


Presidentskifte i USA

20. januar 2009 er det over og ut for denne mannen. Dager igjen: 1180.20. januar 2009 er det over og ut for denne mannen. Dager igjen: 1180.

Mange gleder seg til den dagen George W. Bush forlater presidenttronen i USA. Skulle det ikke skje noe uventet er dagen å glede seg til 20. januar 2009. Da er andre presidentperiode ubønnhørlig over, og Bush må gå av, enten han vil eller ikke. Med mindre man bestemmer seg for å forandre grunnloven da.

Ventetid: 1180 dager


Mennesker på Mars


Mennesker på Mars: 3469 dager igjen.Mennesker på Mars: 3469 dager igjen.

Etter dundrende suksess med robotbiler på Mars, har president Bush ytret ønske om å sende mennesker til vår røde nabo. Selv om det foreløpig ikke er fastsatt noen dato på dette prosjektet, mener ekspertene at en bemannet reise til Mars tidligst kan skje om ti år. Dersom man i tillegg legger til at en slik tur vil ta minst et halvt år, kan man håpe på en Marslanding rundt 28. april 2015.

Ventetid: 3469 dager


Kennedy-dokumentene offentliggjøres

De som liker konspirasjonsteorier vil muligens få vann på mølla i år 2017. Da vil nemlig hemmeligstemplede dokumenter knyttet til John F. Kennedys drap offentliggjøres for menigmann.

Ventetid: 4083 dager


Tromsø-OL


Et mulig OL i Tromsø: 4493 dager igjen.Et mulig OL i Tromsø: 4493 dager igjen.

Det er ikke sikkert at det blir noe av. Men skulle man bestemme seg for å legge en vinterolympiade til Tromsø, vil den sannsynligvis gå av stabelen i februar, mars 2018. Vi ser for oss et spektakulært OL, med et gigantisk åpningsshow ala Rorbua med Tore Skoglund som programleder og de beste vitsemakerne fra fjern og nær rundt et stort bord. Kan det i det hele tatt bli bedre? Ja, sikkert. Men vi gleder oss likevel.

Ventetid: 4493 dager


Unionsoppløsningen 1000 år

I år 2905 feirer Norge 1000 år som selvstendig nasjon. Selv om man ennå ikke er så godt i gang med jubileumsplanene ennå, er det bare rett og rimelig å å forvente en markering som setter årets 100-årsjubileum helt i skyggen. 1000 er ti ganger mer enn 100, og dermed bør vi kunne kreve en tidobling av det meste. Tør vi spå en gedigen folkefest som samler minst 1 million på Rådhusplassen?

Ventetid: 328 418 dagerHar du noe du ser spesielt fram til? Skriv inn i kommentarfeltet under!