Ingen bønn i skolen

Lærere i offentlig skole får ikke lenger lov til å innlede dagen med kristen sang eller bønn, ifølge den reviderte læreplanen i KRL (kristendom, religion og livssyn).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Foto:cofe.anglican.org)(Foto:cofe.anglican.org)

Oslo (NTB):

I planen heter det at elevene blant annet skal kjenne til De ti bud, Fadervår, trosbekjennelsen og et utvalg sanger og salmer. Men Fadervår skal ikke bes, og sangene skal ikke synges.

- Skal vi lese den kristne sangen i D-dur? Spør en noe oppgitt lærer Ellen Frøysaa Utne ved Havlimyra skole i Kristiansand. Hun og kollegene var ikke klar over innskjerpingen i planen, som ble revidert i juni i år.

Skolesjef Marie Føreland i Kristiansand sier skolen fortsatt skal feire jul og andre høytider, men at lærerne må tilpasse undervisningen.

- Mye vil være basert på skjønn. Et poeng ved den reviderte teksten er at det skal mer til å bli fritatt fra undervisning. Dette må lærerne ta hensyn til ved sin utøvelse, sier hun til Fædrelandsvennen.

Pedagogikkprofessor Gunnhild Hagesæther ved Norsk Lærerakademi (NLA) i Bergen presiserer at det ikke er forbudt med bønn i skolen.

ABCStartsiden: Tro og livssyn