10.000 færre arbeidsledige neste år

Arbeidsledigheten skal gå ned i 2006, skal vi tro spådommene fra Aetat.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Køen av arbeidsledige skal krympeKøen av arbeidsledige skal krympe

10.000 færre vil være arbeidsledige i 2006 enn i år, går det fram av en fersk prognose fra Aetat.

I løpet av neste år er det ventet at det gjennomsnittlige nivået på registrert ledige vil være 73.000, det vil si 3,1 prosent av arbeidsstyrken.

Arbeidsmarkedet har hittil i år utviklet seg positivt. Aetat venter at bedringen vil fortsette i resten av 2005 og i 2006. Ledigheten synker, sysselsettingen øker og det utlyses også noen flere stillinger, går det fram av rapport om arbeidsmarkedet.

Samtidig viser rapporten at antall langtidsarbeidssøker øker. Til tross for økonomisk oppgangskonjunktur og synkende arbeidsledighet er det en stor og voksende gruppe arbeidsledige som sliter med å få permanent innpass i arbeidslivet, går det fram av rapporten.