Legger helvete på is

Norske prester blåser i skjærsilden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen av prestene som ble intervjuet i en ny undersøkelse holder fast ved læren om en evig fysisk pine i helvete.

(fra http://www.mc.maricopa.edu/~ladelia/)(fra http://www.mc.maricopa.edu/~ladelia/)


Samtidig mener de fleste av de spurte at det er en dobbel utgang på livet, heter det i boka «Moderne prester» som er ført i pennen av teolog Paul Leer-Salvesen. Han har dybdeintervjuet 19 prester i Oslo og Agder bispedømmer og funnet at prestene er mer liberale enn kirkens offisielle syn i flere avgjørende spørsmål, skriver Vårt Land.

Selv om troen på Jesu oppstandelse er sentral for prestene og ingen forkaster jomfrufødselen, er det bare fire prester som klart vil fraråde homofilt partnerskap. Samtidig regner prestene et forpliktende samboerskap som etisk forsvarlig.

Leer-Salvesen mener norske presters syn bør reflekteres i den offisielle læren, og at kirken offentlig gir uttrykk for at den aksepterer samboerskap, åpner for homofile partnere i alle stillinger og tar et oppgjør med læren om helvetes pinsler.