Meny

Bytt adresse på nett

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ikke bare kan du skifte fastlege på nett. Nå kan du melde flytting også.

Meld fra hvor du går til skattedirektør Bjarne HopeMeld fra hvor du går til skattedirektør Bjarne Hope

Folkeregisteret feirer sine første 100 år med å innføre flyttemelding på internett.

Fra onsdag trenger man ikke lenger et eget flytteskjema fra ligningskontoret. For folk på flyttefot ligger nå flyttemeldingen forhåndsutfylt på internett.

- Det gjør det både raskt og enkelt å melde flytting. Alle som flytter innenlands, kan ved å logge seg på www.skatteetaten.no levere flyttemeldingen elektronisk, sier Lise Halvorsen i Skattedirektoratet.

Mer enn en halv million personer flytter hvert år i Norge. Folkeregistret sørger for å oppdatere et stort antall offentlige og private registre med den nye adressen. For å gjøre det enda enklere, er det nå satt i gang et samarbeid med Posten om en felles flytte- og adresseendringstjeneste.

I løpet av sine 100 år har Folkeregisteret utviklet seg fra lokale registre stort sett i de store byene, til det viktige samfunnsregisteret det er i dag.

For planlegging i kommuner, fylker og på landsbasis er opplysningene i folkeregisteret alfa og omega. Folketrygden bygger også på opplysninger fra folkeregisteret, og det danner grunnlag for valgmanntallet og skattemanntallet. Et oppdatert folkeregister er derfor helt nødvendig for et moderne samfunn, heter det i en pressemelding fra Skattedirektoratet.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus