Musikk-klikk: Samuel Jackson 5

Hver uke stiller vi ulike norske artister og band et knippe faste spørsmål. Denne uken bidrar Oslo-bandet Samuel Jackson 5.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forrige uke kom Samuel Jackson 5 ut med sitt andre album, «Easily Misunderstood» til meget pene kritikker (Dagsavisen , Aftenposten). Neste Klikk har tatt en prat med postrockerne:

Hvordan vil dere beskrive musikken deres?- Instrumental rock. Av og til soft, av og til hardt.

Inspirasjonskilder?Samuel Jackson 5 (Foto: www.sjf.no)Samuel Jackson 5 (Foto: www.sjf.no)

- Ymse fete band fra barndommen. Mye ligger langt bak i hjernebarken og styrer deg uten at du har noe særlig kontroll over det. Vi prøver ikke å ligne på yndlingsbanda våre, men man vil nok finne likheter likevel. Leter du vil du nok finne spor av Pink Floyd, Motorpsycho, Tortoise, King Crimson og Mogwai.


Hva er viktigst: tekst eller melodi?- Helt klart tekst siden vi tross alt spiller i et instrumentalband. Melodier er selvfølgelig også viktig for oss. Uten dem kan fort instrumentalmusikk få rollen som bakgrunnsmusikk. Vi ønsker at ingen skal savne vokal og istedenfor være oppslukt av gode melodier og fine stemninger.


En låt du/dere er fornøyde med og hvorfor?- «If You Show Off The Milk, Who's Gonna Buy The Cow». En sang som både har en fet låttittel og hvor vi også har klart å få frem energien i bandet.


Beste konsertopplevelse (som artist/band)?- Trondheim generelt. Knaus spesielt. Trondheim er en by som virkelig vet å ta vare på sine besøkende.

Det var også festlig på Safe as Milk i Haugesund da publikum begynte å kaste sko opp på scenen fordi de mente at vår barbeinte bassist trengte dem. Han endte opp med 11 nye par med sko, men gav dem tilbake da de ikke passet.


Hvorfor skal publikum kjøpe musikken deres?Bandet slapp albumet «Easily Misunderstood» mandag 12. september.Bandet slapp albumet «Easily Misunderstood» mandag 12. september.

- Først og fremst fordi den nye plata er bra. Noen dager er det greit å ikke spise Grandiosa, eller høre på listepop for den saks skyld. En veldig fin plate å ligge på sofaen og lytte til.


Hvis du kunne utvide bandet ditt med fritt valg av musikere, hva ville vært drømmelineup'en (fritt valg innen moderne populærmusikk)?- Vi har allerede for vane å låne inn noen gjestemusikere når vi føler for det. Og Ingebrigt Håker Flaten, Sven Andrèen, samt våre venner fra Metronomicon Audio har gitt oss flotte bidrag. Vi hadde nok ikke sagt nei til å være backingbandet til Björk om vi ble spurt pent.


Hvilken film hadde du helst sett inneholdt musikken deres?- Mange. Vi sitter egentlig bare og venter på en telefon fra Hollywood. En eller annen obskur fremtidsrettet film hadde passet fint. Kanskje en naturfilm med fokus på innsjøer i Norden.

Fisker vil se flotte ut til vår musikk!


Drømmekonserten (som publikummer. Fritt valg innen moderne populærmusikk)?- King Crimson i 1972, plassert langt foran i salen så man hørte noe, hadde vært helt sinnssykt. Har vel aldri vært en festival som Woodstock siden heller, men fødseldatoene våre satte en stopper for det. Bra film er det heldigvis blitt.

3 CD'er dere hører på nå og hvorfor?- The Core, «Vision»: Fjorårets beste jazzplate uten tvil.
Blood Brothers, «Burn Piano Island Burn»: Latterlig drøyt.
Broken Social Scene, «You Forgot It In People»: Mens vi venter på den neste plata.

Deres største bomkjøp/hvilken CD hører du aldri på?- Pink Floyds «Division bell» var vel relativt bortkastede penger.
«This Is Da Drum» med Herbie Hancock likeså.

Ikke en cd, men en låt det er imponerende at to så dyktige folk har klart å lage, er «Ebony And Ivory» med Paul Mcartney og Stevie Wonder. Sannsynligvis den verste låta. Punktum.

Umiddelbare planer?- Konsert på Cementen i Stavanger 22. oktober. Vi vil også begynne å skrive nye låter til neste plate. Målet er å gi ut en plate i året, med andre ord i september neste år.

Vi vil også jobbe for å komme oss ut av landet etter hvert. Musikken vår er nok for smal til at vi kan satse ene og alene på Norge som nedslagsfelt.

Samuel Jackson 5 på by:Larm i Stavanger (Foto: Stig Henning Morken)Samuel Jackson 5 på by:Larm i Stavanger (Foto: Stig Henning Morken)


Samuel Jackson 5: Hjemmeside

Mer i Magasinet Neste Klikk:


Musikk
Musikk-klikk

Fem siste fra musikk-klikk:


Superfamily (15.09.2005)
The Owens (09.09.2005)
Amerika (08.09.2005)
Serena Maneesh (31.08.2005)
Cato Salsa Experience (16.06.2005)

ABC Startsiden:


Musikk