ABCSøk

Vi tester en ny stor søkerute på Startsidens førsteside. Søkeruten har flere nyttige og gode søk. Her forteller vi hvordan du bruker søkeruten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søkeruten er bygd opp med såkalte «radiobuttons», som indikerer hvilket søk man har valgt. Man klikker på det runde feltet foran søket man vil benytte, skriver søkeordet eller søkefrasen i søkeruten, og klikker så på «søk».


Fra resultatsiden med søkeresultatene kan man så evt. lett utføre det samme søket (med det samme søkeordet eller søkefrasen) i de ulike søkebasene. Dette gjøres ved å klikke på de fargede fanene i toppen av siden.


Hvilke søk er det som tilbys i den store søkeruten og på ABC Søk?


«Norge»


Dette søket tar utgangspunkt i Startsidens 70.000 pekeroppføringer. Herfra kan du søke i

det faktiske innholdet (alle dokumentene)

på alle de norske nettstedene vi peker til. Alle pekerne på Startsiden har blitt kvalitetsvurdert av journalistene på Startsiden, og utgangspunktet og grunnlaget for søket er dermed et helt annet enn et rent robotindeksert fritekstsøk. Søket finnes også som avansert søk.

«Verden»


Dette er søkemotorgiganten Googles generelle nettsøk. Det er også mulig å begrense søket til norske sider, og søket finnes også som avansert søk.

«Telefon 1881»


Søket går mot telefonnummerbasen til Opplysningen 1881. Dette søket erstatter søket mot Telefonkatalogen.no. I denne søkeruten kan man skrive navn, adresser eller telefonnumre og raskt få svar. Tester Startsidens redaksjon har gjort viser at Opplysningen 1881 leverer en minst like god tjeneste som Telefonkatalogen.no.

«Shopping»


Her kan du søke direkte i i basen til DinPris. DinPris er en produkt- og prissammenligningstjeneste. Ved hjelp av dette søket kan man finne riktig pris, riktig butikk og riktig produkt. Det er mulig å avgrense søket mot spesielle varegrupper, samt å navigere i basen ved å klikke gjennom kategoriene.

«Nyheter»


Dette søket går mot nyheter og artikler fra de mest sentrale nettavisene og tidskriftene i Norge. På nyhetssøkets førsteside samles de saksområdene som til enhver tid er aktuelle.

«Emne»


Her søker du i alle Startsidens kategorier og pekere. Emne- og katalogsøket lar deg søke i Startsidens redaksjonelle pekerbeskrivelser og url-adresser.

«Bedrift»


Bedrift- og firmasøk med utgangspunkt i Opplysningen 1881s firmadatabase. Søkeresultatene kommer med telefonnummer, adresse og webadresse for de som har det.

«Kart»


Søk på blant annet stedsnavn eller gateadresser. Kart-tjenesten kommer fra Opplysningen 1881. Kartsøket har også veiviser/ruteplanlegger.


Se ellers ABCSøks søkehjelp for mer utfyldende hjelp og tips.