Markerte 4-årsdag med terrortrusler

Artikkelen fortsetter under annonsen

Al-Qaida fremsatte trusler både mot USA, Australia og Europa på fireårsdagen for angrepet mot USA, 11. september.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Adam GadahnAdam Gadahn

Den europeiske fløyen av terrornettverket al-Qaida truet med å gå til nye aksjoner lik de blodige bombeangrepene i London i juli. Gruppen vil ha hevn, het det i et budskap på internett sent søndag kveld.

I et lydbåndopptak som ble langt ut på nettet tidligere samme dag, anklager en mann de amerikanske styrkene i Irak og deres allierte i den irakiske regjeringshæren for å bruke giftgass. Gassen ble brukt i et angrep i Tal Afar i Nord-Irak de siste dagene, het det her.

Al-Zarqawi?


Mannen som snakker på opptaket, høres ut som Abu Musab al-Zarqawi,

Terrorister truet Los AngelesTerrorister truet Los Angeles

Iraks mest ettersøkte mann. Han fordømmer de irakiske regjeringsstyrkene for å samarbeide med det han kaller «korsfarerne», og sier vestlige land desperat forsøker å komme seg vekk fra Irak.

- I Tal Afar gikk korsfarerne til angrep i bølger, de brukte sine mest ødeleggende våpen og den giftigste gassen de hadde. Å frihetskjempere, grip våpnene og vær beredt, for det avgjørende slagets time er nesten inne, sier mannen videre.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Samtidig truer «al-Qaidas organisasjon i Nord-Europa» med nye angrep lik London-aksjonene som krevde 52 menneskeliv i London i juli. Trusselen ble satt fram på internett på fireårsdagen for terrorangrepene mot USA 11. september 2001.

Melbourne og L.A.


Byene Melbourne i Australia og Los Angeles i USA ble truet med terrorangrep i en videofilm som ble vist på den amerikanske TV-kanalen ABC søndag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

På filmen snakker en maskert mann som oppgis å være Adam Gadahn, en amerikaner som har konvertert til islam og som skal støtte Osama bin Laden.

- I går: London og Madrid. I morgen: Los Angeles og Melbourne, sier mannen, som understreker at angriperne ikke vil vise noen medlidenhet.

- Vi elsker fred, men på våre premisser, fortsatte han.

Russ Knocke, talsmann for departementet for innenriks sikkerhet i USA, sa at myndighetene forsøker å verifisere filmen.

- Men det fins ingen spesifikk etterretningsinformasjon som kan bekrefte eller underbygge truslene, sa Knocke. Samtidig understreker han at myndighetene er klar over at al-Qaida ønsker å ramme amerikanske mål og sier de er årvåkne. (NTB)