Jenter stemmer rødgrønt

Pikene kan redde Jens på valgdagen. De stiller opp mer mannsterkt enn gutta. Samtidig vokser selvtilliten til venstreleder Lars Sponheim.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jens StoltenbergJens Stoltenberg

Flere kvinner enn menn vil bruke stemmeretten sin mandag, og et flertall av dem vil stemme rødgrønt, melder NTB, som refererer en måling MMI har gjort for Dagbladet.

Ifølge målingen vil 57 prosent av kvinnene stemme rødgrønt. 25 prosent vil gi sin stemme til regjeringspartiene KrF, Høyre og Venstre, mens 17 prosent av kvinnene foretrekker Frp. Én prosent av de kvinnelige velgerne stemmer RV, mens Kystpartiet får knapt en desimals oppslutning på målingen.

Blant de mannlige velgerne stemmer 45 prosent på de rødgrønne partiene Ap, SV og Sp, hvorav to prosent sier de vil stemme RV. 29 prosent av mennene vil stemme på regjeringspartiene, mens 26 prosent stemmer på Frp, ifølge målingen.

Meningsmålingen viser også at velferdssaker har vært viktigere for velgerne ved dette valget enn andre saker. 61 prosent av kvinnene mener velferdssaker er viktigst, mens 38 prosent av mennene synes det samme. Mennene er derimot mer opptatt av skatter og avgifter, og 27 prosent av dem synes dette er valgets viktigste tema. 13 prosent av kvinnene mener det samme.

Undersøkelsen tyder videre på at flere kvinner enn menn vil stemme. Professor i statsvitenskap Tor Bjørklund mener det kan ha sammenheng med at de sakene som har vært mest framme og som er viktigst i denne valgkampen, er saker kvinner er mer engasjert i enn menn.