Tyfonen Khanun raserte Shanghai

Tyfonen Khanun pløyet mandag morgen lokal tid gjennom millionbyen Shanghai i Kina.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens verdens øyne har vært rettet mot New Orleans, er over en million mennesker evakuert fra sine hjem under et voldsomt uvær i det østlige Kina. Tyfonen Khanun raste i helgen inn over Zhejiang-provinsen.

Stormen med en vindhastighet opp til 144 kilometer i timen pløyet seg gjennom Shanghai, Kinas største by med nærmere 13,5 millioner innbyggere.

Minst syv mennesker er rapportert drept.

Mer enn 800.000 mennesker måtte flykte fra sine hjem i Zhejiang, der tyfonen kom inn over land ved kysten utenfor Taizhou, om lag 150 kilometer nord for Shanghai. Mer enn 37.500 skip og fiskebåter hadde fått ordre om straks å søke havn.

Søndag kveld lokal tid ble alle avganger fra Shanghais internasjonale flyplass innstilt, og ifølge nyhetsbyrået Xinhua skulle samtlige skoler i byen holde stengt mandag. Dette har aldri skjedd før, og er et tegn på hvor alvorlig kineserne tok trusselen fra Khanun.

Myndighetene fryktet oversvømmelser, jordskred og skader på infrastrukturen i Øst-Kina. Folk i de berørte landsdelene strevde i helgen fortsatt med å komme til hektene etter tyfonen Talim, som for vel en uke siden krevde minst 129 menneskeliv.

Khanun er den 15. tyfonen som rammer Kina i år, viser offisiell statistikk.