PSP lanseringstest N-W

Vi har testet en rekke av de lanserte spillene på PSP. Finn ut hva som er verd investeringen, og hva som aldri burde vært trykt på en UMD.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Need for Speed Underground Rivals


Vi har anmeldt «Need for Speed Underground» to ganger tidligere, første gang på Xbox, og senere utgaven for Nintendo DS. Nå er en variant av det samme spillet klar for PSP, og heldigvis er dette mer vellykket enn DS versjonen fra tidligere i år.

For det første er «NFSU Rivals» ikke like umulig å kontrollere, for det andre er fartsfølelsen generelt mye bedre. Dessverre er det ikke alltid grafikkmotoren klarer å holde følge, og spesielt den såkalte «nitrous run» modusen hakker til tider fælt.

Hoveddelen av spillet er delt opp i en rekke forskjellige løpstyper, der man vinner oppgraderingspoeng for gode plasseringer. Disse poengene bruker man så til å ruste opp garasjen med nye biler og nye deler til disse.

«NFSU Rivals» er på sitt beste et godt bilspill uten den helt store «wow»-følelsen. Inntil videre er det blant de beste bilspillene på konsollen, men det ligger an til å bli tøff kamp om denne posisjonen i høst.

Vi trekker for ujevn grafikkmotor og litt seig følelse. Lite nytt er det også i forhold til konsollversjonen, og dermed blir dette en streit firer.

(Utgiver: EA Games, distributør: Electronic Arts Norge)


NBA Street Showdown


EA har så langt satset på sikre kort ved lansering; sport og bilspill. PSP utgaven av «NBA Street» er en ganske solid konvertering fra hjemmekonsollutgaven av dette gatebasketspillet.

Som i de andre «Street» spillene fra EA Big er det vekt på kule finter og spektakulære måter å score på. For å få til alle disse triksene kreves det bruk av de fleste knappene tilgjengelig på PSPen.

Du kan spille enkeltkamper, eller gå for den relativt omfattende karrieremodusen der du leder laget ditt fra løkkestadiet til å utfordre kjente NBA-profiler.

Kampene er vanlige tre mot tre, og man ser det hele fra sidelinjen med et sveipende kamera. Bruk finter og dunker for å samle opp poeng slik at du etterhvert kan utføre de kjente «gamebreaker» spesialscoringene.

Utover de vanlige kampene får du også et par andre moduser, bl.a. dunkekonkurranse. Disse er helt ok, uten å tilføre det helt store.

Det er egentlig ikke noe særlig galt med «NBA Street Showdown» rent spillmessig. Problemene kommer i form av svært treg oppstart, og lange lastetider før kampene kommer i gang. Et unødvendig komplisert menysystem hindrer også den raske spillbarheten et håndholdt spill burde ha.

EA burde konsentrere seg om å få til «plukk opp og spill» følelsen i sine kommende utgivelser på PSP. Fire øyne på terningen.

(Utgiver: EA Big, distributør: Electronic Arts Norge)


NFL Street 2 Unleashed


En kollega sa det jeg har følt så lenge; «amerikansk fotball er rundebasert sport». Selv har jeg aldri skjønt fascinasjonen med denne merkelige mutasjonen av rugby, men millioner av amerikanere får ikke nok av fenomenet.

Her får vi en løkkeutgave av sporten, der realismen er glemt til fordel for flashy bevegelser og den riktige «gatefølelsen».

Fra start læres du opp, med en over gjennomsnitt grundig introduksjon til teknikkene og kontrollene i spillet. Det er ikke obligatorisk å fullføre dette, men for meg som ikke er dreven i sporten fra før hjalp dette meg i gang.

Kampene er som annen amerikansk fotball basert på intense spilleminutter mellom hver pause når spillere felles. Grafikk og lyd er gjennomført og har man sans for sporten er spillet definitivt spillbart.

Dessverre er også «NFL Street 2 Unleashed» plaget av den samme tregheten i oppstart og lasting som «NBA Street Showdown».

Oppsummert blir dette altså et spill for allerede konverterte fans, og da med forbehold om manglende optimaliseringer for det håndholdte formatet. Firer for NFL-tilhengere.

(Utgiver: EA Big, distributør: Electronic Arts Norge)

Ridge Racer


Dette er en klassisk spillserie kjent fra arkadehaller og diverse konsoller. Her er det lite vekt på realisme. Bilene i «Ridge Racer» kan nemlig sladde flere kilometer i strekk, gjerne i hastigheter rundt 250km/t.

Konseptet er enkelt, en bane, 11 motspillere og tre runder. Gjennomfør løpet og kvalifiser deg med plassering et sted mellom fjerde og førsteplass. Kombiner en rekke slike løp til en turne, og du har kjernen i denne PSP utgaven av «Ridge Racer».

Etterhvert som du gradvis gjennomfører flere løp låser du opp nye biler, nye baner og nye turneer. Makshastigheten på bilene stiger jevnt og trutt, samtidig blir de maskinstyrte motspillerene stadig bedre og mer utspekulerte.

«Ridge Racer» har utmerket grafikk, raske lastetider, et svært variert og variabelt lydspor, en tendens til å sluke batterier raskere enn noen andre spill og en egen evne til å gjøre deg hekta. «Skal bare ta en runde til» blir fort mantraet her.

Med alle løpene, biltypene og opplåsbare elementer gir spillet deg mange timers spillglede. Variasjonen er riktignok ganske liten og begrenser seg til forskjellig fart og håndtering av bilene, pluss noen (svært vanskelige) dueller et stykke ut i spillet.

Hadde Namco sørget for flerspiller via «Game Sharing» ville mangelen på variasjon blitt dekket opp av flerspillerdelen. Inntil «Burnout Legends» dukker opp er «Ridge Racer» det beste bilspillet på PSP, og fortjener en fem minus.

(Utgiver: Sony Computer Entertainment Europe, distributør: Nordisk Film Interactive)

Wipeout Pure


Jeg husker fremdeles mitt første møte med «Wipeout» på den første Playstation. Maken til fartsopplevelse hadde jeg da ikke opplevd i noen andre spill. Nå ti år senere er det en ny Sony lansering og et splitter nytt medlem i «Wipeout»-familien.

For uinnvidde er «Wipeout» en fremtidsvisjon av en racingsport, der man kjører svevedoninger på en lang smal bane. Våpen og andre bonuser kan plukkes opp underveis. Det hele går fryktelig fort, og er virkelig en adrenalinfylt opplevelse.

Kanskje er «Wipeout Pure» det spillet blant lanseringstitlene som imponerer mest rent grafikkmessig. Enkelte av spillemodusene, spesielt Zone gir deg nærmest tårer i øynene fordi fartsfølelsen er så intens. Lyden er også som vanlig i serien svært bra, med et sterkt technolydspor og gode lydeffekter.

Har du sansen for denne typen ikke-realistiske racingspill finnes det ingen god unnskyldning for å ikke skaffe seg «Pure». Er du av typen som foretrekker ekte bilspill vil muligvis ikke dette appellere til deg, men du skylder deg selv å prøve det ut om ikke annet bare for å oppleve farten.

Pluss for å inkludere mulighet for flerspiller med kun en utgave av spillet (såkalt «Game Sharing»), og nedlasting av ekstra baner og farkoster. Treg oppstart og mye lasting mellom løpene trekker ned og ødelegger «håndholdtfaktoren».

Svakheter til trass, «Pure» er et glimrende spill som gir deg mange timers glede, og dermed er femmeren sikret.

(Utgiver: Sony Computer Entertainment Europe, distributør: Nordisk Film Interactive)

World Tour Soccer


Som eneste utgitte fotballspill er «WTS» i øyeblikket uten konkurranse på PSP i Europa. Senere i høst slippes både «FIFA» og «Pro Evolution Soccer» i håndholdte utgaver. I mellomtiden leverer Sonys omdøpte håndholdtversjon av «This is Football» en underholdende spillopplevelse.

I motsetning til de to konkurrentene prøver ikke Sonys fotballspill å være særlig realistisk. Formasjonene fungerer ikke helt som forventet, og gir ofte rom for enkeltprestasjoner og dribling. Det er også relativt enkelt å overliste keeperen, så det blir ofte mange mål.

Det er tydelig at utviklerene har fokusert på kjapp og enkel spillbarhet, noe som jo er lurt på en håndholdt. Dette viser seg også i spillets utfordringsmodus.

I denne modusen får du poeng for ting som mål, gode pasninger, null baklengsmål, ingen gule kort og rene taklinger. Du må så spille mot gradvis bedre lag, og oppnå en minstepoengsum i hver kamp for å gå videre. Kampene tar akkurat så kort tid at du burde rekke en på bussen om morgenen.

«World Tour Soccer» faller litt mellom to stoler, den urealistiske arkadefotballen og den realistiske fotballsimulatoren. Takket være tilpasningene til det håndholdte formatet og fokus på korte utfordringer klarer det alikevel å unngå middelmådigheten. Terningen lander på fire.

(Utgiver: Sony Computer Entertainment Europe, distributør: Nordisk Film Interactive)


Les tester av flere PSP-spill
Les mer om PSP
Håndholdt kjøpsguide
Flere spillomtaler

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
20:56 – Enda et nederlag ville være pinlig for Trump20:12 13-åring fraktet til sykehus etter fallulykke ved Nesøybrua19:58 Norge må spille skjebnekamp for tomme tribuner19:43 Colombia: 8 tonn kokain funnet i ubåt19:23 Trump indikerer at han ikke planlegger angrep mot Iran19:08 Opposisjonen i Oslo krever gransking av Lan Marie Berg etter brudd på arbeidsmiljøloven19:01 – Tok Visa-kort fra mann og «svidde av» 152.527 kroner18:29 Tre biler involvert i kollisjon i Hordaland: Tre personer til sykehus18:21 ACER-rettssak mot statsministeren: – Nok er nok!17:33 Tre nye meldinger om syke hunder: 90 forskjellige hunderaser har hatt symptomer17:19 Siv Jensen skal bli tøffere: – Det kan vitalisere regjeringssamarbeidet16:34 Russland og Kina med stor militærøvelse15:56 Nordmenns kryptoformue sank med 3,6 milliarder i fjor15:54 Twitter stenger flere tusen kontoer som har spredd falske nyheter15:38 Studie: Psykiske lidelser ga mer rus15:28 Mann (19) filmet voldtekt - sendte videoene til venner15:15 Bloomberg-journalister for retten i Tyrkia15:14 Bilfører satt fast i bilen etter kollisjon med lastebil15:00 Drapssiktet nordmann på rømmen i Thailand: – Føler seg truet på livet14:57 Tysk klimapakke vil koste minst 50 milliarder euro14:36 Global klimastreik kan slå alle rekorder14:34 Russisk skuespiller løslatt etter protestbølge14:34 Bill de Blasio trekker seg fra presidentvalgkampen14:26 Ruud hadde verdens 15. beste tennisspiller i kne13:59 DNB øker renten på boliglån13:50 Benjamin Netanyahu lever på lånt tid13:45 Sykehusangrep i Afghanistan tok 39 liv – 140 ble såret13:45 Mann bevisstløs etter slagsmål i Trondheim13:35 MDGs Venstre-flørt diskuteres bak lukkede dører13:01 Bertheussens VG-klage behandles i PFU13:00 Haaland kåret til ukens spiller i Champions League12:53 Rundt 100 mister jobben i Kleven verft12:43 Minst to døde i uvær i Texas12:39 Bjørndalen etter Hanevold-farvel: – Alt det flotte kom fram12:20 Åpen Folkekirke beholder flertallet11:41 Google varsler nye investeringer i Europa10:59 Lekkasjer fra statsbudsjettet for 202010:53 Ropstad: Snikislamisering er et dårlig ord10:53 Bompengepartiet står fast ved eksklusjon10:51 Norge går inn i europeisk forsvarssamarbeid10:17 Sudansk mann drept av Libyas kystvakt10:16 Jurist i UDI siktet for korrupsjon10:10 Her er Norges beste og verste elbil-kommuner09:47 Hvert tredje salg av landbrukseiendom var fritt09:47 Ulv påkjørt i Elverum09:24 Hanevold bisettes: – Takk for fantastiske øyeblikk09:19 Over 70 prosent av avisenes inntekter kommer fremdeles fra papir09:05 Interpol trapper opp jakten på norsk drapsmann09:05 Enda en øystat i Stillehavet vender Taiwan ryggen08:57 Equinor har fått verdens største vindkontrakt08:56 Godtar valget tross manipulasjon fra NRK08:54 Global klimaprotest innledet i Australia08:53 Alvorlig varslersak mot Trump holdes hemmelig08:39 FN nekter «slemme» land taletid på klimatoppmøte – får norsk støtte08:16 Myggmiddel kan være årsak til syke diplomater på Cuba08:00 Seks personer er skutt i Washington07:57 Flere voldtekter over internett etterforskes av politiet07:30 Ødegaard: Perfekt by, stolt øyeblikk, drømmer om Europa07:19 Solbakkens lag med kruttsterk Europa-statistikk06:55 Raja avviser lederkamp i Venstre06:00 2009-2019: Ti år med begrepet «snikislamisering»05:57 Ny behandling mot arvelig eggstokkreft godkjent i Norge05:50 Dette skjer i dag05:45 Amnesty: Hongkong-politiet bruker brutal vold mot demonstrantene05:30 Dette skjedde i natt05:30 Ordførerkartet snart ferdig tegnet05:15 Klart for byrådsforhandlinger i Oslo fredag05:10 Lyngdal kommune i tilsynssak etter dobbeltdrap i Trondheim04:40 Russisk sjaman på pilegrimsreise for å «fordrive» Putin pågrepet04:36 USAs ambassadør presser hardere på at Norge må nå NATOs mål03:32 Verdens første utslippsfrie hurtigbåter i Norge i 202403:09 Burgerkjede dropper plastleker i barnemenyer02:49 FN: 29 millioner barn ble født i konfliktområder i 201802:46 Tre personer med machete tok seg inn i bolig, to skadd02:13 Saudiledet koalisjon utførte angrep mot jemenittisk havneby02:10 Kvinne i 50-årene skadd i ulykke på E16 i Nord-Aurdal01:37 Kvinne falt i sjøen ved Lysaker brygge, reddet av forbipasserende01:36 Diplomater fra Cubas FN-delegasjon utvist fra USA01:30 Nye salmonellatilfeller ved veterinærhøgskolen00:27 Greta Thunberg gir ut bøker i USA23:30 Ocean Viking plukket opp 36 mennesker i Middelhavet23:12 Britisk politi: Den raskest voksende terrortrusselen kommer fra høyreekstremister22:56 Svensson så rødt da AZ Alkmaar tok sterkt bortepoeng22:53 17-åring reddet Solskjær fra fiaskostart i Europaligaen22:13 Tønseth satte løyperekord i Bråtesten22:10 Colt avslutter midlertidig produksjonen av gevær for privatmarkedet21:57 Fugler forsvinner i USA og Canada: – Det går til helvete21:34 Abbas varsler valg i palestinske områder om kort tid20:55 Bistandsadvokat klager på henleggelsen av overgrepssak mot barnehageansatt20:54 Blytung europaligastart for Rosenborg – ble overkjørt av LASK20:41 Bekrefter: Videoer med uidentifiserbare objekter er ekte20:37 Fagforbundet ber regjeringen snu om pensjonskutt for uføre20:16 Dette kjennetegner toppidrettsutøvere som lykkes over tid20:05 Tolv drept i angrep mot flyktningleirer i Kongo19:54 Polio påvist på Filippinene19:25 Omtelling avdekket flere feil i Evenes – SV krever omvalg19:12 Erna jublet over elbil-Finnmark, men bygging av ladere kan ryke18:59 Person skadd i ulykke på E16 i Nord-Aurdal18:43 Russland og Kina la ned veto mot våpenhvile i Syria18:02 Frykter jente (10) er kidnappet i Sverige
Siste nytt
20:56Politikk– Enda et nederlag ville være pinlig for Trump20:12Norge13-åring fraktet til sykehus etter fallulykke ved Nesøybrua19:58SportNorge må spille skjebnekamp for tomme tribuner19:43VerdenColombia: 8 tonn kokain funnet i ubåt19:23VerdenTrump indikerer at han ikke planlegger angrep mot Iran19:08PolitikkOpposisjonen i Oslo krever gransking av Lan Marie Berg etter brudd på arbeidsmiljøloven19:01Penger– Tok Visa-kort fra mann og «svidde av» 152.527 kroner18:29NorgeTre biler involvert i kollisjon i Hordaland: Tre personer til sykehus18:21PolitikkACER-rettssak mot statsministeren: – Nok er nok!17:33NorgeTre nye meldinger om syke hunder: 90 forskjellige hunderaser har hatt symptomer17:19PolitikkSiv Jensen skal bli tøffere: – Det kan vitalisere regjeringssamarbeidet16:34VerdenRussland og Kina med stor militærøvelse15:56PengerNordmenns kryptoformue sank med 3,6 milliarder i fjor15:54KulturTwitter stenger flere tusen kontoer som har spredd falske nyheter15:38Helse og livsstilStudie: Psykiske lidelser ga mer rus15:28NorgeMann (19) filmet voldtekt - sendte videoene til venner15:15VerdenBloomberg-journalister for retten i Tyrkia15:14NorgeBilfører satt fast i bilen etter kollisjon med lastebil15:00VerdenDrapssiktet nordmann på rømmen i Thailand: – Føler seg truet på livet14:57PengerTysk klimapakke vil koste minst 50 milliarder euro14:36VerdenGlobal klimastreik kan slå alle rekorder14:34VerdenRussisk skuespiller løslatt etter protestbølge14:34PolitikkBill de Blasio trekker seg fra presidentvalgkampen14:26SportRuud hadde verdens 15. beste tennisspiller i kne13:59PengerDNB øker renten på boliglån13:50PolitikkBenjamin Netanyahu lever på lånt tid13:45VerdenSykehusangrep i Afghanistan tok 39 liv – 140 ble såret13:45NorgeMann bevisstløs etter slagsmål i Trondheim13:35PolitikkMDGs Venstre-flørt diskuteres bak lukkede dører13:01KulturBertheussens VG-klage behandles i PFU13:00SportHaaland kåret til ukens spiller i Champions League12:53PengerRundt 100 mister jobben i Kleven verft12:43VerdenMinst to døde i uvær i Texas12:39SportBjørndalen etter Hanevold-farvel: – Alt det flotte kom fram12:20NorgeÅpen Folkekirke beholder flertallet11:41PengerGoogle varsler nye investeringer i Europa10:59PolitikkLekkasjer fra statsbudsjettet for 202010:53PolitikkRopstad: Snikislamisering er et dårlig ord10:53PolitikkBompengepartiet står fast ved eksklusjon10:51NorgeNorge går inn i europeisk forsvarssamarbeid10:17VerdenSudansk mann drept av Libyas kystvakt10:16NorgeJurist i UDI siktet for korrupsjon10:10MotorHer er Norges beste og verste elbil-kommuner09:47PengerHvert tredje salg av landbrukseiendom var fritt09:47NorgeUlv påkjørt i Elverum09:24SportHanevold bisettes: – Takk for fantastiske øyeblikk09:19KulturOver 70 prosent av avisenes inntekter kommer fremdeles fra papir09:05VerdenInterpol trapper opp jakten på norsk drapsmann09:05VerdenEnda en øystat i Stillehavet vender Taiwan ryggen08:57PengerEquinor har fått verdens største vindkontrakt08:56PolitikkGodtar valget tross manipulasjon fra NRK08:54VerdenGlobal klimaprotest innledet i Australia08:53VerdenAlvorlig varslersak mot Trump holdes hemmelig08:39PolitikkFN nekter «slemme» land taletid på klimatoppmøte – får norsk støtte08:16VerdenMyggmiddel kan være årsak til syke diplomater på Cuba08:00VerdenSeks personer er skutt i Washington07:57NorgeFlere voldtekter over internett etterforskes av politiet07:30SportØdegaard: Perfekt by, stolt øyeblikk, drømmer om Europa07:19SportSolbakkens lag med kruttsterk Europa-statistikk06:55PolitikkRaja avviser lederkamp i Venstre06:00Norge2009-2019: Ti år med begrepet «snikislamisering»05:57Helse og livsstilNy behandling mot arvelig eggstokkreft godkjent i Norge05:50NorgeDette skjer i dag05:45VerdenAmnesty: Hongkong-politiet bruker brutal vold mot demonstrantene05:30NorgeDette skjedde i natt05:30PolitikkOrdførerkartet snart ferdig tegnet05:15NorgeKlart for byrådsforhandlinger i Oslo fredag05:10NorgeLyngdal kommune i tilsynssak etter dobbeltdrap i Trondheim04:40VerdenRussisk sjaman på pilegrimsreise for å «fordrive» Putin pågrepet04:36NorgeUSAs ambassadør presser hardere på at Norge må nå NATOs mål03:32ReiseVerdens første utslippsfrie hurtigbåter i Norge i 202403:09VerdenBurgerkjede dropper plastleker i barnemenyer02:49VerdenFN: 29 millioner barn ble født i konfliktområder i 201802:46NorgeTre personer med machete tok seg inn i bolig, to skadd02:13VerdenSaudiledet koalisjon utførte angrep mot jemenittisk havneby02:10NorgeKvinne i 50-årene skadd i ulykke på E16 i Nord-Aurdal01:37NorgeKvinne falt i sjøen ved Lysaker brygge, reddet av forbipasserende01:36VerdenDiplomater fra Cubas FN-delegasjon utvist fra USA01:30NorgeNye salmonellatilfeller ved veterinærhøgskolen00:27KulturGreta Thunberg gir ut bøker i USA23:30VerdenOcean Viking plukket opp 36 mennesker i Middelhavet23:12VerdenBritisk politi: Den raskest voksende terrortrusselen kommer fra høyreekstremister22:56SportSvensson så rødt da AZ Alkmaar tok sterkt bortepoeng22:53Sport17-åring reddet Solskjær fra fiaskostart i Europaligaen22:13SportTønseth satte løyperekord i Bråtesten22:10VerdenColt avslutter midlertidig produksjonen av gevær for privatmarkedet21:57VerdenFugler forsvinner i USA og Canada: – Det går til helvete21:34VerdenAbbas varsler valg i palestinske områder om kort tid20:55NorgeBistandsadvokat klager på henleggelsen av overgrepssak mot barnehageansatt20:54SportBlytung europaligastart for Rosenborg – ble overkjørt av LASK20:41VerdenBekrefter: Videoer med uidentifiserbare objekter er ekte20:37PengerFagforbundet ber regjeringen snu om pensjonskutt for uføre20:16Helse og livsstilDette kjennetegner toppidrettsutøvere som lykkes over tid20:05VerdenTolv drept i angrep mot flyktningleirer i Kongo19:54VerdenPolio påvist på Filippinene19:25PolitikkOmtelling avdekket flere feil i Evenes – SV krever omvalg19:12MotorErna jublet over elbil-Finnmark, men bygging av ladere kan ryke18:59NorgePerson skadd i ulykke på E16 i Nord-Aurdal18:43VerdenRussland og Kina la ned veto mot våpenhvile i Syria18:02NorgeFrykter jente (10) er kidnappet i Sverige
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus