Blogger i alle regnbuens farger

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bloggosfæren koker foran valget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bloggosfæren er farget i alle regnbuens farger om dagen, og det er ikke fordi den internasjonale homobevegelsen har overtatt gjennom væpna revolusjon, som en gjennomsnitts fremskrittspartivelger kanskje kunne blitt fristet til å tro, men fordi det er valg på mandag.

Alt som ikke er blitt sagt eller hørt så lang i valgkampen kan ikke lenger sies så mange andre steder enn på nett. Der sies det til gjengjeld grundig.

I VGs partilederblogg er det de små partiene som dominerer nå. Torstein Dahle fra RV skriker høyt om tausheten omkring at Norge er i krig, mens Vidar Kleppe i Demokratene hevder at Carl I. Hagen samarbeider med Folkets Mujahedin, en angivelig terroristorganisasjon.

Det er sikkert sånne desperate sprell som får oss til å strømme til valglokalene mandag, hvor vi fortvilte blir stående og telle på knappene: Rød Valgallianse eller Demokratene?


Eller kanskje ikke? På bloggen Secular Blasphemy oppsummeres valgkampen med en setning fra BBCs norske korrespondent, som tørt bemerker at «I do not think anyone can possibly understand how boring a general election in the world's best country really is.»

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gledesdreper.

Mer lystelig er det å lese hva Hjorthen har humret over i løpet av enda en nattevakt. I et innlegg hvor han blander inn både sin bestefars vaksinasjonsteorier og fotballkamp i regnvær forklarer han hvorfor vi alle bør bruke stemmeretten.

På valgbloggen Ikke apatisk! er argumentasjonen annerledes. Bloggen er laget for å overtale deg til å la være å bruke stemmeretten, faktisk.

Lar du deg ikke overtale, men fremdeles er i tvil om hva du skal stemme, kan du sjekke ut Valg 2005 , eller du kan prøve en av valgomatene, som denne fra Aftenposten , eller denne fra NRK.

Når du har bestemt deg, sjekk hva NRKs velgerprofil har å si om den gruppen mennesker du har valgt å assosiere deg med.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hva mer som skjer i bloggeland?


Vel, vi noterer oss at herren bak verket www.gjensidiglek.org har startet en anti-Drusilla-blogg . Vi merker oss også et hederlig forsøk på en tipstjeneste for oss klønete mannfolk som gjerne vil gjøre våre kvinner like smøremyke som Kristin Halvorsen , som nå er blitt pålegg i regjeringslunsjen. Tipsene kommer fra selveste gudinnen, og adressen til en vellykket aften med din kvinne er gudinnen.blogspot.com. Dessverre virker det som hun bare var innom den jordiske bloggesfære noen dager rundt månedsskiftet, men det er å håpe at hun snart er tilbake igjen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Og forresten, Bloggrevyen er tilbake. Bloggrevyen er en av flere bloggportaler vi har i den norske bloggosfæren. Den driftes av de driftige herrer i Blogsoft, som også har laget programvaren som driver bloggtjenester som ABCblogg, Weblogg og Sprayblogg. Bloggrevyen forsvant nesten like fort som den kom. Nå har den dukket opp igjen, og er visstnok kommet for å bli.

Bloggportaler er forresten et nyttig verktøy for deg som lurer på hva som skjer på de norske bloggene. I stedet for å gå innom hver enkelt blogg for å sjekke om det er kommet oppdateringer siden sist, kan du stikke innnom portalene for å se hva de har å by på.


Portalene samler de siste postene med korte omtaler og lenker videre. Av de vi kjenner til er foruten ovennevnte Bloggrevyen, også Nettdagbok , Imperfektum.net og Blogportalen.no potensielle startramper.