Sier nei til lavere spritavgifter i Sverige

Stockholm (NTB-TT): Svenskene får trolig ikke lavere spritavgifter likevel. Sosialdemokratenes samarbeidspartnere, Vänsterpartiet og Miljöpartiet, sier nei.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


De svenske sosialdemokratene drøfter i disse dager det svenske statsbudsjettet for 2006 med sine støttepartier. På dagsordenen står et forslag til kutt i spritavgiftene. Både Vänsterpartiet og Miljöpartiet sier bastant nei. En kilde i Vänsterpartiet sier til nyhetsbyrået TT at spørsmålet er «ryddet av veien.»

Forslaget om å senke spritavgiftene har vært oppe også i tidligere diskusjoner regjeringen har hatt med samarbeidspartiene. Men det har ikke vært noe absolutt krav fra regjeringens siden.

- Jeg tror at våre argumenter er blitt styrket den siste tiden, blant annet har ikke spritsmuglingen økt, sier Miljöpartiets talsmann Peter Eriksson til Dagens Nyheter.

Tidspresset har begynt å gjøre seg gjeldende i de svenske budsjettforhandlingene. Finansminister Pär Nuder skal reise til et EU-møte i Storbritannia fredag. Det kan hende at den reisen må utsettes.

- Dette er mye viktigere. Budsjettet må i havn først, sier statsminister Göran Persson til TT. (©NTB)