Kongen trosser legens råd

Kong Harald trapper ikke nevneverdig ned på tempoet selv om legen mener at han bør gjøre det.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB):

- Kongen er frisk, men jeg står fast ved mitt tidligere råd om at han bør trappe ned på sine arbeidsoppgaver og ta det litt mer med ro, sier kongens livlege Halfdan Ihlen til Aftenposten.

Kong Harald ble hjerteoperert i april, og det var i den forbindelse Ihlen kom med sitt råd for første gang. Han minnet om at kongeparet har nådd pensjonsalder samtidig som deres arbeidsbelastninger er enorme. Nå gjentar han sitt budskap overfor Aftenposten.

- Jeg ønsker ikke å si noe om hvilke samtaler jeg har hatt med kongen. Det eneste jeg kan si er at kong Harald er frisk og hans helsemessige fremgang og rehabilitering har gått som forventet, sier Ihlen.

Men det jeg sa til kongen i forbindelse med operasjonen, står jeg altså ved, sier Halfdan Ihlen.

Etter operasjonen har kongen trent seg opp både fysisk og psykisk, og i sommer har han seilt, fisket og brukt tid med familien. Men nå er kongens kalender igjen fullpakket. Han har akkurat gjennomført et offisielt besøk i Stockholm, og i høst venter middager, audienser, mottakelser, møter, representasjonsoppdrag samt korte og lengre reiser.