– Jorden skapt av et flygende pasta-monster

Verden ble skapt av et flygende spaghettimonster, ifølge den amerikanske fysikeren Bobby Henderson. Nå krever han at læren om den mektige pastaen tas inn i den amerikanske skolen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det flygende spaghettimonsteret avbildes som en klump spaghetti med to øyne og to kjøttboller.Det flygende spaghettimonsteret avbildes som en klump spaghetti med to øyne og to kjøttboller.


Tre til side, godeste Darwin og Gud. Her kommer nemlig et flygende spaghettimonster og utfordrer både evolusjonteorien og hele den klassiske skapelsesberetningen.

Et flygende spaghettimonster?

Dette må da være en solid porsjon tullball, sier du kanskje. Og svaret er selvsagt ja. Likefullt er det en kjerne av alvor i det hele - krydret med noen kjøttboller og en god dose pasta.

For utgangspunktet er seriøst nok.

Det flygende spaghettimonsteret er nemlig «skapt» av fysikeren Bobby Henderson som en protest mot at elevene i Kansas, USA, kun skulle lære om Kristenfundamentalistenes alternativ til Darwins evolusjonsteori.

Henderson var sjokkert over framgangen kreasjonistene har hatt i delstaten sin, og bestemte seg for å gjøre noe med saken. Men hva?

Løsningen fant han i det flygende spaghettimonsteret som plutselig dukket opp i en åpenbaring en søvnløs natt. Og vips var religionen ved navn Flying Spaghetti Monsterism (FSM) skapt.

Nå krever tilhengerne

av religionen at deres skapelsesteori om hvordan den flygende pastaklumpen skapte verden, tas med i skolebøkene og sidestilles med kristenkreasjonistenes lære.

Teorien deres går ut på at universet og alt levende er skapt av det flygende spaghettimonsteret. Og som ikke det var nok, Henderson påpeker også at naturkatastrofer, jordskjelv og orkaner er en konsekvens av at antallet pirater minsker i verden.

Pirat-teorien

underbygges med et diagram på nettsiden som viser sammenhengen mellom jordens temperatur og antallet pirater, en sammenheng som ifølge Henderson ikke kan være tilfeldig.

Men FSM-kirken nøyer seg ikke med å kreve lik undervisningstid som kreasjonistene. De ønsker også at lærerne skal kle seg i piratkostymer når de underviser om FSM.

Når læreren har trebein, lapp over øyet og papegøye på skulderen, er det klart at naturfagstimene både blir bedre og mer interessante, mener tilhengerne.

Den snodige trosretningen

har på kort tid rukket å bli litt av et internettfenomen, og har også fått et betydelig antall tilhengere som iblant kaller seg selv pastafaris, et ord som spiller på ordet rastafari.

Kanskje er det fordi religionen kan slå i bordet med det som trolig er religionshistoriens beste himmel at folk strømmer til.

Spaghettimonsterets himmel kan i hvert fall varte opp med både en stripperfabrikk og en øl-vulkan.

En god nok grunn for å konverte for mange.


Kilde: Forskning.no, Wikipedia.com, Venganza.org