Bananrepublikk, papirarroganse og nettkjendiser

Fremdeles er dine ord verdiløse med mindre de er festet til et papir. Dette og mere til i dagens bloggskudd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har sett mye, men New Orleans tar kaka.Har sett mye, men New Orleans tar kaka.

Bloggosfæren er opptatt av katastrofen i New Orleans om dagen, naturlig nok.

Den danske grasrotavisa Flix karakteriserer amerikanske myndigheters håndtering av situasjonen i utilslørte vendringer.

«... hvordan hænger det sammen, at et af verdens rigeste og teknologisk mest avancerede lande opfører sig som en bananrepublik, når landets egen befolkning har allermest brug for sin regering og sine institutioner?»,

skriver avisen, og fortsetter:

«Man har sjældent hørt så åben og bramfri kritik af amerikanske forhold og USA's regering som den, CNN's stjerne-reporter Christiane Amanpour (...) leverede på (...) CNN.

I en live-feed fra en oversvømmet gade i New Orleans fortalte hun med utilsløret indignation, at hun sjældent havde set magen til elendig krisehåndtering, og det til trods for at Amanpour har rapporteret fra nogle af de hårdeste scener og situationer, man som reporter kan befinde sig i - herunder krigs- og katastrofeområder i Afghanistan, Iran, Israel, Pakistan, Somalien, Rwanda og Balkan.»

Verdiløst innhold


Mest for pengene.Mest for pengene.

Dagbladet skal begynne å betale grasrotjournalister som fyller avisens temablogger med innhold.

Skjønt betale og betale. Til bloggblogg sa nylig Bente Kalsnes i Dagladet at de daglig skal velge ut et innlegg de trykker i avisen, for så å betale skribenten 500 kroner for det.

Det sier noe om at tross mediehusenes bloddryppende satsing på nett de siste 10-15 årene, så er det fremdeles først når skribentens ord materialiserer seg på overflaten av et papir at det får en verdi som kan måles i penger.Når ser vi det første mediehuset legge denne papirarrogansen av seg, og verdsette en artikkel uavhengig av mediet det formidles i?

Eller er virkelig ord og setninger mer verdt på papir enn på nett?

Hva mener du?

Intervjuet i BBC


Blogging er en interessant måte å skaffe seg berømmelse og anerkjennelse på. Mange bloggere - også norske - har fått en stemme i samfunnsdebatten gjennom bloggene sine.

Men superkjendisstatusen uteblir foreløpig. Dog, et par står på spranget til en viss internasjonal berømmelse. Den meningssterke programmereren Bjørn Stærk har en lojal internasjonal leserskare. Nå følges han kanskje av venstrepolitikeren og videobloggentusiasten Raymond Kristiansen blafret litt på den internasjonale scene. Raymond ble nemlig intervjuet på BBC nylig.