Superdome er som en konsentrasjonsleir

New Orleans (NTB-AFP): Idrettshallen Superdome der opp til 30.000 fortvilte overlevende søkte tilflukt etter orkanen Katrina, beskrives som en lovløs, møkkete konsentrasjonsleir, der barn blir voldtat

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


- De siste dagene var helvete, sa 42 år gamle Baron Duncan. Særlig nettene var ille, i bekmørke uten lys og air conditioning i 30 fuktige varmegrader, og i stanken av tette doer.

Idrettsarenaen, som skulle være et tilfluktssted, endte opp som en fangeleir da den ble isolert av vannmassene og strømmen gikk.

Torsdag, fire dager etter orkanen, ventet fortsatt tusener av mennesker på å bli evakuert med busser til Houston, fem timer unna. I løpet av dagen kom de første 4.000 fram til Astrodome i Houston i lange busskolonner.

Men mens Superdome endelig var i ferd med å tømmes, oppdaget myndighetene at 10-15.000 mennesker befant seg under enda verre forhold i byens konferansesenter, 15 kvartaler unna.

Direktøren for USAs føderale katastrofemyndigheter FEMA, Michael Brown, måtte bare innrømme overfor CNN at de ikke hadde noen anelse om alle de nødstedte i konferansesenteret før torsdag.

(©NTB)