Ingen plan B for Marion Raven

Hun har planlagt å bli superstjerne fra hun var to år gammel. Det finnes ingen Plan B. Møt Marion Raven.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi er noen minutter forsinket. Det har sine naturlige grunner. En vever liten skikkelse i flagrende gevanter smetter inn på do lenger nedi gangen.

Selv en pop-stjerne går på do, altså. Hvorfor er jeg overrasket over det?

Minutter senere sitter jeg overfor henne i en sofa hos Warner Music. Hun er vever, og blendende vakker, og bærer en kjole og smykker som frembringer nostalgi.

Denne skikkelsen i disse klærne kunne gjerne vandret over slettene i Bethel, New York i august 1969.

- Jeg er glad i 60-tallet. Skulle gjerne vært på Woodstock-festivalen, sier Marion Raven.

Men da Janis Joplin, Jimi Hendrix, Joan Baez og de andre legendene stod på scenen på Woodstock, var det fremdeles 15 år til Marion skulle komme til verden.Nå sitter hun i en sofa på Sagene, så profesjonell som det er mulig å være når man ikke har hatt mer enn 21 år å bli det på. Men under den profesjonelle masken, aner jeg et varmt hjerte og en sårbar sjel.

Hun har et utsøkt behagelig vesen, dette unge talentet på pop-musikkens stjernehimmel.

Jeg har 30 minutter til å bli kjent med henne.

- Hvilket spørsmål er du mest lei av?


- Jeg er litt lei av å snakke om fortiden. Det blir litt mye M2M noen ganger. Så er jeg lei av spørsmål som «Hva er drømmegutten?» og sånn.

- Hva er drømmegutten, da?

- En snill en, høy og lys. Og omtenksom.

- Hva er viktig for deg med dette albumet?

- Det er veldig viktig for meg. At det er mitt, det er mine låter, de er personlige, jeg er glad i dem og stolt av dem. Jeg har veldig lyst til å holde på med musikk, jeg har lyst til at dette her skal være min karriére, mitt levebrød, så jeg håper virkelig at folk liker det, så jeg kan lage et til album og dra på turné.

Albumet, som er Marion Ravens debutalbum som soloartist, har allerede solgt 100.000 i Asia.- Det er stort med det asiatiske publikumet. Jeg hadde en av de beste konsertene jeg har holdt i Japan, publikum er helt fantastisk. De er så veldig tilstede. Når jeg spiller en rolig ballade er det ikke en lyd å høre fra salen, alle står og lytter. Jeg ble veldig glad, for jeg fikk vite i går at jeg skal på turne til Japan i oktober og holde fire store konserter der. Det har vært min drøm hele livet, å holde mine egne konserter.

- Er det ikke rart å være stjerne på den andre siden av jorden?

- Jo. Det er spesielt med så mange fans der. De venter på meg på flyplassen, og henger utenfor hotellet, vil ha autografer, og ta bilde av meg, og de følger meg rundt, kan alle sangene utenat, og lager websider om meg. Det er merkelig, men flott å ha sånne fantastiske fans.

- Hvordan er egentlig dette livet du lever?

- Jeg liker det. Jeg har holdt på siden jeg var 14 med å reise rundt. Jeg syns det er gøy, det er jo dette jeg elsker å holde på med - musikk, å stå på scenen.

- Hva går du glipp av?


- Hverdagslivet. Jeg besøkte noen venner i Bergen. De har flyttet inn i et hus, et kollektiv, de studerer, noen av dem har kjærester - jeg går liksom glipp av de der typiske 20-årene. Noen ganger kjenner jeg nok et stikk av lengsel, samtidig vet jeg at hadde jeg vært der, ville jeg drømt om det jeg gjør nå, og vært lei meg for at jeg ikke fikk det. Jeg er heldig, som vet hva jeg vil gjøre i livet, og får lov til å gjøre det jeg elsker.

- Er du et produkt i kjøttkverna til musikkindustrien?

- Alle artister blir jo det nå til dags, det er ikke til å komme utenom. Det viktigste er å passe på å være meg selv, og ta vare på meg selv.

- Hvordan tar du vare på deg selv?

- Jeg er meg selv, har på meg det jeg vil, sier hva jeg vil, det er mine låter, og alt jeg gjør er meg. Samtidig forsøker jeg alltid å huske hvor heldig jeg er og hvor jeg kommer fra.

Da Marion flyttet hjemmefra, flyttet hun lengre enn mange av oss andre. Hun har bodd alene i New York siden august i fjor.


- Hvordan er det å bo der, helt alene?

- Man oppdager hvor mye jobb det egentlig er da, å vaske hus, betale regninger, lage middag hver dag, sånnne ting man ikke tenker på når man er hjemme. Men det er en deilig by, en stor by, og jeg liker meg veldig godt der.

- Du lever et spennende liv. Sett utenfra er det glamour-preget.

- Det er mindre glamour enn det folk tror, jeg blir ikke kjørt rundt i limo, jeg bor ikke livet mitt på hotellrom, eller shopper fine klær hele dagen. Jeg jobber. Når jeg sier at til vennene mine at jeg skal til Mexico i oktober, betyr det at jeg ser en flyplass, et hotell, et tv-studio og en radiostasjon før jeg reiser hjem igjen. Selv om jeg har reist mye, ser jeg ikke noe av landene. Det er mye reising og mye jobbing.

- Hva gir du av deg selv i plata di?

- Jeg gir alt av meg selv i plata. Det er veldig personlige tekster, og jeg har lagd et helt album, et som folk kan høre fra første til trettende låt.

- Hvem er det du snakker til?

- Jeg skriver låter om ting som har hendt med meg, og følelser jeg har. Det ingen spesielle jeg snakker til, men jeg forsøker å fortelle en historie til den som har lyst til å høre på.

- Er det noen spesielle låter som betyr spesielt mye for deg?

- Hvis jeg skal trekke fram noen spesiell, er det kanskje «For you I'll die». Så er det «13 days». Den er veldig typisk meg. Så er det jo tittellåten «Here I am» som er den første låten jeg skrev solo, den betyr ekstra mye.

- Det er mye kjærlighet og gutter, i sangene dine, og du er så ung. Er alt selvopplevd?

- Ja. Det kan vel hende at jeg overdriver i blant, for å rime bedre og sånn, men jo, alt er selvopplevd.

- Har du kjæreste nå?

- Det snakker vi ikke om. Albumet mitt er veldig personlig, jeg gir alt av meg selv. Hvis jeg i tillegg begynner å snakke om meg selv og livet mitt, har jeg ingenting igjen.

- Det var klokt. Hvor er du om fem år?

- Da har jeg forhåpentligvis vært på min første verdensturné, og gitt ut mitt andre album.

- Så du fortsetter på den veien du er. Hva er i enden av trappa, helt øverst der oppe?

- Drømmen min er å kunne være en artist som har en fan-base som alltid er der, med flere album bak meg. Jeg skal dra på turné, og kose meg med det, og unngå å bli den kua de melker så fort de kan. Jeg vil heller bruke tid, kanskje tre år på skrive låter til neste album - jeg vil leve også.

- Har du et forbilde?

- Janis Joplin. Det noe med måten hun synger på - hun skrikesynger. Og Cat Stevens. Wild World er min yndlingssang av ham - den håper jeg å kunne bruke som en cover-låt på konsertene mine.

I det samme hun sier det, begynner den gamle Cat Stevens-låta å surre i hodet mitt:

«Oh, baby, baby, it's a wild world,
It's hard to get by just upon a smile.»

- Før jeg kom hit sa en kollega at det er en låt du har - «Everything» - hun syns det er verdens beste pop-låt, og har sikkert hørt den tusen ganger.

- Ja, det var fint sagt. Det er en veldig god låt.

- Sett derfra du står i dag, Marion, på terskelen til stjernehimmelen - hva er du mest redd for?


- At jeg ikke skal få gjøre dette. At jeg får beskjed om at det ikke blir noe mer, og at jeg må slutte, det er nok den største skrekken.

- Har du en «Plan B»?

- Nei. Ingen backup-plan. Jeg har jo fantastisk med familie og venner rundt meg, men nei, jeg har ikke peiling på hva jeg ville gjort eller studert.

- Du vil sikkert nå målene dine. Du er veldig målrettet?

- Ja, jeg er veldig målrettet.

- Har du gjort noe du angrer for å komme dit du er nå?

- Nei, det har jeg ikke.

- Hva har det kostet deg å komme dit?

- Det har tatt mye tid, det har kostet meg en utdannelse, jeg er ikke jo ferdig med videregående, alt det har jeg lagt til side inntil videre. Mange har satset veldig mye på meg. Faren min reiste med meg i mange år.

- Når bestemte du deg for å bli superstjerne?

- Da jeg var 2-3 år.

- Hvem sammenligner du deg med av dagens artister?

- Noen har sagt at jeg er noe mellom Alanis Morisette og Avril Lavigne, og jeg skjønner jo hvor det kommer fra. Men jeg vil først og fremst være meg selv.

Så står Espen fra Warner borti gangen og knipser med fingrene. Tiden er ute. I resepsjonen venter neste journalist på å få snakke med Marion.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
02:40 USA fordømmer angrep på tyrkiske soldater02:37 Trondheim Ap likevel ikke samstemte om Giske02:13 Nytt bratt fall på børsen i Tokyo01:48 Virusfrykt gir hotellavbestillinger i hovedstaden01:28 Stoltenberg fordømmer syriske angrep mot tyrkiske styrker01:19 Sivertsen møter selskap han var styreleder for til samtaler om statsstøtte00:47 Minst 29 tyrkiske soldater drept i luftangrep i Idlib23:55 California-guvernør: 8.400 personer overvåkes for mulig virussmitte23:48 Sykkelritt koronastoppet, nordmenn må testes23:45 Tidligere kommunelege dømt for seksuell omgang med pasient23:42 Olympiakos snøt Arsenal for avansement i siste sekund23:10 København videre på Solbakkens 52-årsdag23:04 Storseier for Solskjær og Manchester United, enkelt videre til europaligaens åttedelsfinaler22:45 Tre pågrepet etter biljakt i Kristiansand22:06 Kulturdepartementet vil stanse ulovlig pengespillreklame på norske TV-skjermer21:47 Flere tyrkiske soldater drept etter luftangrep i Syria - åpner grensen til Europa21:44 Jorden har fått en ny måne20:47 Ny kåring: Oslo S en av Europas dårligste jernbanestasjoner19:40 Tre nye nordmenn smittet av det nye coronaviruset19:25 Forsvaret: – Kan bistå. Forsvardepartementet: – Ikke aktuelt19:23 Får ikke tilgang til sexhjelpemidler18:16 Pilot pågrepet etter dødelig havari17:45 Virussmittet Tromsø-kvinne: – Jeg har det bra17:42 Kan løse mysteriet: Hentet opp 350 gjenstander fra «kannibalskip»17:29 Cruiseskip droppet å legge til kai i Tromsø på grunn av virusfrykt16:53 Politiet trodde de beslagla narkotika – viste seg å være en ost16:51 Corona-frykt for verdensøkonomien: – Det kan bli en global resesjon16:01 Stadig flere land forbereder seg på epidemi15:42 Lederstriden i Venstre skal være avblåst – Grande fredet15:36 Europaligakamp utsatt på grunn av orkanvarsel15:05 Aktor krever 1,5 års fengsel i bildrapssak14:53 Ny rullebane på Heathrow dømt ulovlig på grunn av klima14:39 Dortmund-treneren vurderer å spare Haaland14:38 Tidligere toppledere hardt ut mot Trump-plan14:25 Norwegian-aksjen i fritt fall på børsen13:52 Norske domstoler avslutter samarbeid med Polen13:52 Flere tror på høyere boligpriser13:44 Bill Cosby raser mot dom: – Weinstein hadde ingen sjanse13:35 Sivertsen signerte årsregnskap to måneder etter han hadde sagt fra seg «alle styreverv»13:23 Liverpool med sterke økonomiske tall12:59 Forsker: Ugifte dør langt tidligere enn gifte12:50 Norendal pådro seg komplisert brudd i leggen12:49 Kvinne pågrepet og siktet etter knivstikking11:54 74 millioner i støtte til elektriske busser i Oslo11:53 Japan stenger alle skoler grunnet virusutbruddet11:07 Oppsagt NRK-ansatt anker til Høyesterett10:56 Forfatteren Annie Riis er død10:36 Sterk økning i handelen mellom Norge og Israel10:35 Brennhet Sørloth løftet salget til lokal baker10:16 Oljefondet med avkastning på 1.692 milliarder i 201909:56 Frp kan få flertall for blodprøve som kan avdekke Downs syndrom09:54 Danske Bank kutter og sparker09:40 Coronavirus og lønnstak struper Kinas fotballmarked09:34 Helge André Njåstad (Frp) ønsker gjenvalg09:09 Folketallet økte med nesten 40.000 i fjor09:09 Danmark vurderer hjelmpåbud for elsparkesykler09:07 Utvider siktelsen etter Tromsø-dødsfall til å omfatte voldtekt09:06 Deila med solid hjemmedebut08:53 Hver fjerde nordmann kan bli smittet av coronavirus07:49 Ungdommer erkjenner å ha hacket Dagbladet07:47 Leter etter datteren til «dommedagsmoren» i nasjonalpark07:21 – Coronaviruset vil ramme de fattigste hardest, også i Norge06:45 Lorentzen må ha fire løp uten feil06:45 Første danske smittet av nytt coronavirus06:38 Skjebnedag for Matteo Salvini i Senatet i Roma06:30 Medvind for Bernie, motvind for Biden06:15 Oljefondet har investert i bank som knyttes til al-Qaida06:08 Virusfrykt er blitt god forretning for svindlere06:03 Staten og fire fylker strides fortsatt om fiskerihavner06:01 Dette skjer i dag05:58 Politidirektoratet advarer mot høyere fartsgrenser05:45 Ranheim-dødsfall: Siktede framstilles for varetektsfengsling05:42 Dette skjedde i natt05:42 Fortsatt virusfrykt sender Asias børser nedover05:24 Alle passasjerer på Tromsø-kvinnes fly blir varslet05:00 Rapport: Norge mangler oversikt over torturofre04:48 Prins Harry: Bare kall meg Harry04:00 Kjente medisiner kan fungere mot coronaviruset03:50 Lori Loughlin hevder hun har bevis for sin uskyld03:32 Bakteriofoben Trump anbefaler hyppig håndvask03:01 Sverige skal gå opp norskegrensen på nytt02:46 Kina med 29 nye virusdødsfall – laveste siden januar02:40 334 nye virussmittede, ingen nye dødsfall i Sør-Korea02:16 USA og Sør-Korea utsetter felles militærøvelse01:59 Døds- og smittetall i Iran øker kraftig01:51 USA vurderer reiserestriksjoner for Italia og Sør-Korea01:25 Minst fem drept i masseskyting i Milwaukee01:03 Regjeringen jobber for vindkraftavklaring før sommeren01:02 – Vi ble latterliggjort, men det viste seg å være en god avgjørelse00:40 Ruud slet med fingertrøbbel, men gikk videre i Chile00:39 Saudi-Arabia stenger grensene for pilegrimer og turister00:28 Solberg krever EØS-svar fra de rødgrønne23:50 Weinstein fortsatt på sykehus etter kjennelsen23:49 Mann knivstukket i Søndre Land23:01 City med drømmeutgangspunkt i Madrid22:57 Skyting i Milwaukee – sju meldes drept22:56 Lyon overrasket Juventus med seier21:45 Raymond om statens planer for regjeringskvartalet: – Oslo blir behandlet som en pølsebod20:31 Politiet trekker voldtektstiltale mot tidligere Molde-spiller20:26 Greta Thunberg blant 317 kandidater til Nobels fredspris
Siste nytt
02:40VerdenUSA fordømmer angrep på tyrkiske soldater02:37NorgeTrondheim Ap likevel ikke samstemte om Giske02:13VerdenNytt bratt fall på børsen i Tokyo01:48NorgeVirusfrykt gir hotellavbestillinger i hovedstaden01:28VerdenStoltenberg fordømmer syriske angrep mot tyrkiske styrker01:19NorgeSivertsen møter selskap han var styreleder for til samtaler om statsstøtte00:47VerdenMinst 29 tyrkiske soldater drept i luftangrep i Idlib23:55VerdenCalifornia-guvernør: 8.400 personer overvåkes for mulig virussmitte23:48SportSykkelritt koronastoppet, nordmenn må testes23:45NorgeTidligere kommunelege dømt for seksuell omgang med pasient23:42SportOlympiakos snøt Arsenal for avansement i siste sekund23:10SportKøbenhavn videre på Solbakkens 52-årsdag23:04SportStorseier for Solskjær og Manchester United, enkelt videre til europaligaens åttedelsfinaler22:45NorgeTre pågrepet etter biljakt i Kristiansand22:06NorgeKulturdepartementet vil stanse ulovlig pengespillreklame på norske TV-skjermer21:47VerdenFlere tyrkiske soldater drept etter luftangrep i Syria - åpner grensen til Europa21:44VerdenJorden har fått en ny måne20:47ReiseNy kåring: Oslo S en av Europas dårligste jernbanestasjoner19:40NorgeTre nye nordmenn smittet av det nye coronaviruset19:25NorgeForsvaret: – Kan bistå. Forsvardepartementet: – Ikke aktuelt19:23NorgeFår ikke tilgang til sexhjelpemidler18:16VerdenPilot pågrepet etter dødelig havari17:45NorgeVirussmittet Tromsø-kvinne: – Jeg har det bra17:42VerdenKan løse mysteriet: Hentet opp 350 gjenstander fra «kannibalskip»17:29NorgeCruiseskip droppet å legge til kai i Tromsø på grunn av virusfrykt16:53NorgePolitiet trodde de beslagla narkotika – viste seg å være en ost16:51PengerCorona-frykt for verdensøkonomien: – Det kan bli en global resesjon16:01Helse og livsstilStadig flere land forbereder seg på epidemi15:42PolitikkLederstriden i Venstre skal være avblåst – Grande fredet15:36SportEuropaligakamp utsatt på grunn av orkanvarsel15:05NorgeAktor krever 1,5 års fengsel i bildrapssak14:53VerdenNy rullebane på Heathrow dømt ulovlig på grunn av klima14:39SportDortmund-treneren vurderer å spare Haaland14:38VerdenTidligere toppledere hardt ut mot Trump-plan14:25PengerNorwegian-aksjen i fritt fall på børsen13:52NorgeNorske domstoler avslutter samarbeid med Polen13:52PengerFlere tror på høyere boligpriser13:44KulturBill Cosby raser mot dom: – Weinstein hadde ingen sjanse13:35PolitikkSivertsen signerte årsregnskap to måneder etter han hadde sagt fra seg «alle styreverv»13:23SportLiverpool med sterke økonomiske tall12:59NorgeForsker: Ugifte dør langt tidligere enn gifte12:50SportNorendal pådro seg komplisert brudd i leggen12:49NorgeKvinne pågrepet og siktet etter knivstikking11:54Norge74 millioner i støtte til elektriske busser i Oslo11:53Helse og livsstilJapan stenger alle skoler grunnet virusutbruddet11:07KulturOppsagt NRK-ansatt anker til Høyesterett10:56KulturForfatteren Annie Riis er død10:36PengerSterk økning i handelen mellom Norge og Israel10:35SportBrennhet Sørloth løftet salget til lokal baker10:16PengerOljefondet med avkastning på 1.692 milliarder i 201909:56Helse og livsstilFrp kan få flertall for blodprøve som kan avdekke Downs syndrom09:54PengerDanske Bank kutter og sparker09:40SportCoronavirus og lønnstak struper Kinas fotballmarked09:34PolitikkHelge André Njåstad (Frp) ønsker gjenvalg09:09NorgeFolketallet økte med nesten 40.000 i fjor09:09VerdenDanmark vurderer hjelmpåbud for elsparkesykler09:07NorgeUtvider siktelsen etter Tromsø-dødsfall til å omfatte voldtekt09:06SportDeila med solid hjemmedebut08:53NorgeHver fjerde nordmann kan bli smittet av coronavirus07:49KulturUngdommer erkjenner å ha hacket Dagbladet07:47VerdenLeter etter datteren til «dommedagsmoren» i nasjonalpark07:21Helse og livsstil– Coronaviruset vil ramme de fattigste hardest, også i Norge06:45SportLorentzen må ha fire løp uten feil06:45VerdenFørste danske smittet av nytt coronavirus06:38VerdenSkjebnedag for Matteo Salvini i Senatet i Roma06:30PolitikkMedvind for Bernie, motvind for Biden06:15PengerOljefondet har investert i bank som knyttes til al-Qaida06:08VerdenVirusfrykt er blitt god forretning for svindlere06:03PengerStaten og fire fylker strides fortsatt om fiskerihavner06:01NorgeDette skjer i dag05:58MotorPolitidirektoratet advarer mot høyere fartsgrenser05:45NorgeRanheim-dødsfall: Siktede framstilles for varetektsfengsling05:42NorgeDette skjedde i natt05:42PengerFortsatt virusfrykt sender Asias børser nedover05:24NorgeAlle passasjerer på Tromsø-kvinnes fly blir varslet05:00NorgeRapport: Norge mangler oversikt over torturofre04:48KulturPrins Harry: Bare kall meg Harry04:00Helse og livsstilKjente medisiner kan fungere mot coronaviruset03:50KulturLori Loughlin hevder hun har bevis for sin uskyld03:32VerdenBakteriofoben Trump anbefaler hyppig håndvask03:01NorgeSverige skal gå opp norskegrensen på nytt02:46VerdenKina med 29 nye virusdødsfall – laveste siden januar02:40Verden334 nye virussmittede, ingen nye dødsfall i Sør-Korea02:16VerdenUSA og Sør-Korea utsetter felles militærøvelse01:59Helse og livsstilDøds- og smittetall i Iran øker kraftig01:51VerdenUSA vurderer reiserestriksjoner for Italia og Sør-Korea01:25VerdenMinst fem drept i masseskyting i Milwaukee01:03PengerRegjeringen jobber for vindkraftavklaring før sommeren01:02Verden– Vi ble latterliggjort, men det viste seg å være en god avgjørelse00:40SportRuud slet med fingertrøbbel, men gikk videre i Chile00:39Helse og livsstilSaudi-Arabia stenger grensene for pilegrimer og turister00:28PolitikkSolberg krever EØS-svar fra de rødgrønne23:50KulturWeinstein fortsatt på sykehus etter kjennelsen23:49NorgeMann knivstukket i Søndre Land23:01SportCity med drømmeutgangspunkt i Madrid22:57VerdenSkyting i Milwaukee – sju meldes drept22:56SportLyon overrasket Juventus med seier21:45NorgeRaymond om statens planer for regjeringskvartalet: – Oslo blir behandlet som en pølsebod20:31SportPolitiet trekker voldtektstiltale mot tidligere Molde-spiller20:26NorgeGreta Thunberg blant 317 kandidater til Nobels fredspris
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus