Desperat kamp mot tiden i New Orleans

Redningsmannskaper kjempet en kamp mot tiden onsdag og natt til torsdag for å nå fram til tusener av overlevende etter orkanen Katrina som er gått tomme for mat og vann.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

New Orleans (NTB-AFP-Reuters): Strandede mennesker på hustakene signaliserte med lommelykter og håndmalte skilt for å bli hentet av helikoptrene. Andre steder vasset folk gjennom det forurensede vannet med noen få eiendeler i poser eller en handlevogn for å komme seg ut.

Myndighetene står overfor en enorm utfordring med å gi hundretusener av hjemløse midlertidige bosteder, om nødvendige teltleirer.

Etter å ha betraktet den de voldsomme ødeleggelsene fra flyet sitt på vei tilbake fra ferie, kunngjorde president George W. Bush omfattende statlig hjelp til Louisiana og Mississippi som er hardest rammet av orkanen.

- Vi har å gjøre med en av de verste naturkatastrofene i nasjonens historie. Gjenoppbyggingen vil ta år. Mye av kysten er totalt jevnet med jorda. Det er mye som skal gjøres, sa Bush i Det hvite hus.

Han sa at myndighetene først vil fokusere på å gjenopprette energiforsyningen og kommunikasjonene som ble slått ut av stormen. Viktige veier og bruer skal repareres så fort som mulig.

(©NTB)