Madagaskar (org. versjon)

Småmorsomt i villmarken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvis noen skulle spørre meg: «Er den derre filmen «Madagaskar» noe gøy eller»? Så ville svaret mitt vært: «Ja, litt liksom».

For Dreamworks-gjengens siste eventyr blir aldri mer en «litt» morsom.

Det evige spørsmål når det kommer til dyr i tegnefilmer er hvor mye det dyriske har måtte vike for menneskelige trekk. Hvorfor går Donald med klær, mens Pluto løper etter biler?

Engstelig sjiraff, skremt løve. (Foto: dreamworks)Engstelig sjiraff, skremt løve. (Foto: dreamworks)

Det er nettopp denne problematikken det lekes litt med i «Madagaskar». En sjarmerende gjeng med eksotiske dyr bedriver dagene med å forlyste mennesker midt i urbane New York-Zoo.

Men plutselig en dag får sebraen Marty (Chris Rock) en tidlig midtlivskrise. Han overtaler sine beste venner, den forfengelige løven Alex (Ben Stiller), den sykelige sjiraffen Melman (David Schwimmer) og den tøffe flodhesten Gloria (Jada Pinkett) til å bli med tilbake til villmarken.

Back to nature


Møte med naturen blir alt annet enn naturlig og problemene tårner seg opp når de svært så menneskelige dyrene kommer i kontakt med sine primal-instinkter.Det er mulig du liker «Madagaskar» dersom du likte:

Shrek 2


Løvenes Konge

For oss voksne er det på mange måter interessant å se en koselig løve bli forandret til et blodtørstig villdyr som faller inn i en tett-på-narko-abstinens for ikke å skade omgivelsene. For barn vil derimot dette kanskje virke litt forvirrende. Det virker som om filmskaperne vil gi et eller annet budskap til de små om natur versus sivilisasjon, men hva de prøver å si er heller uklart.

Mafiapingviner


Når det er sagt er noen scener i denne filmen fantastisk flotte og enkelte spøker kommer garantert til å få barna til å le så de detter av stolen. Men det er ikke hovedpersonene som får deg til å le høyest. I denne filmen er det er helt klart bikarakterene som stjeler showet. Det er virkelig synd at vi ikke får se mer til mafia-pingvinene som effektivt kaprer et skip, eller de intellektuelle apene som kommer med tørrvittige referanser til Tom Wolfe og annen finkultur.

«Madagaskar» mangler den gode historien og hjertevarmen til Dreamworks tidligere hit «Shrek», men den er langt bedre enn studioets satsing i fjor, den anmasende «Shark Tale».

Filmen er absolutt «morro for unga», mens dere voksne ikke bør forvente dere mer enn litt småhumring innimellom.


Personvernpolicy