Backup for folk i bevegelse

Kreativitet finner underlige veier. Her sitter vi og venter på at et eller annet innovativt lite selskap skal finne opp en brukbar backup-løsning for folk flest, så kommer giganten IBM med den.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Du kan få trådløs backup av din bærbare.Du kan få trådløs backup av din bærbare.

Fredag annonserte IBM ny programvare som lar deg som jobber med mobile løsninger, en bærbar PC med trådløs aksess for eksempel, kontinuerlig ta sikkerhetskopier av dine viktige filer.

Riktignok har IBM på klassisk manér døpt dette programmet på en måte som kan skremme fanden på flatmark, men kommer du over at du skal spørre ekspeditøren om IBM Tivoli Continuous Data Protection for Files kan du, hvis pressemeldingen holder hva den lover, legge en bekymring av dine skuldre.

Sikkerhetsnett


Programvaren presenteres som et sikkerhetsnett som hele tiden tar sikkerhetskopier av Word-dokumenter, MP3-filer, digitale bilder, presentasjoner og annet - det er antagelig du selv som velger.

Sikkerhetskopien tas når du er logget på, det være seg når du stikker innom kaffebaren på hjørnet med trådløst nett eller når du er på kontoret. Inntil nå har det ikke vært noen lette måter å ta backup på i slike settinger. IBMs nye programvare påstås å være det.

Datatap, inkludert tiden det tar å rekonstruere informasjonen, er et av de største problemene mobile arbeidere møter. I mindre selskap har man heller ikke tilgang på en datasjef som kan etablere rutiner for backup. Det kommer nederst på to-do-listen, både fordi det er så krøkkete å sette opp, og fordi det aldri føles som viktig å sikre seg mot branner som ikke brenner.

Vi har ikke prøvd programmet selv. Det blir nedlastingsbart den 16. september, og skal koste 35 dollar pr PC, og 995 dollar for en hel server.

Sjekk www.ibm.com selv når den tid kommer.

Personvernpolicy