Hundrevis fryktes omkommet i Mississippi

Hundrevis av mennesker fryktes omkommet i Mississippi etter orkanen Katrina, melder CNN. Lokalavisen Clarion-Ledger i Jackson melder om minst 54 døde i delstaten allerede.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

New Orleans (NTB):

En talsmann for Harrisburg i Mississippi, Jim Pollard, sier at 50 mennesker er døde bare i hans fylke, hvorav 30 mennesker som druknet eller ble knust av drivende vrakgods bare i ett leilighetskompleks i fylket, som ligger ved kysten av delstaten.

Etter at New Orleans ser ut til å ha sluppet med skrekken, trass i store ødeleggelser, kan det se ut som det verst rammede området kan være kysten av Mississippi, der det er frykt for at hundrevis av mennesker er omkommet.

Etter at et reportasjeteam fra CNN hadde tatt seg fram til enkelte isolerte, fattige områder i Mississippi, melder TV-kanalen at det er grunn til å frykte at antallet omkomne vil stige til et ubehagelig høyt nivå.

Det sørvestlige hjørnet av delstaten, som ble rammet av orkanens øye, er fortsatt helt isolert og utilgjengelig.

Redningsmannskaper har ikke kommet fram, og det ventes ikke at de kan nå fram før det blir dagslys, tirsdag ettermiddag norsk tid. Ingen vet hvor mange som kan ha omkommet der.

En ansvarlig for hjelpearbeidet i Harrisburg, Connie Rockco, som selv har funnet tre døde, sier til Clarion-Ledger at mange mennesker har bedt om hjelp i isolerte områder, men at redningsmannskapene ikke kan nå fram til dem på grunn av flomvann og vind.

Kysten av Mississippi ble rammet med full styrke av orkanen da den i siste liten bøyde av mot øst slik at millionbyen New Orleans ble spart for det verste.


Les mer:
-

VG: Vær og uvær


-

NRK: Orkanen Katrina


-

BBC: Storm batters US coast
- CNN 50 die in Mississippi


Personvernpolicy