Sigmund Hågvar: «Bli venn med tiden»

Trenger du en «coach» for å få orden på tilværelsen? Forfatter Sigmund Hågvar gir deg en du kan ha på innerlomma.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Bli venn med tiden»


Sigmund Hågvar,
(Tiden Forlag, 2005)

«
Jeg tror det går an å bli venn med tiden. Jeg tror man kan bli bevisst de hele og halve timene som livet gir hver dag. Og jeg tror det er veldig lurt å lage en plan.»

Aldri før har vi hatt så mye fritid, men likevel så liten tid. Dagene haster av gårde uten at vi får tid til å se oss tilbake. Enkelte av oss lever et ekte «metro-liv» som går i stor hastighet framover, der vi bare være med på alt som skjer rundt oss.

Til tider kan dette bli for mye, og enkelte ganger går det over styr. Flere og flere sliter med stress, dårlig samvittighet og en uro over alt som ikke har blitt gjort. Noen «møter veggen» og Sigmund Hågvar vet hva han skriver om.

I denne boken finner du oppskriften på hvordan du skal finne tilbake til roen og få tid til overs. Tid til det du vil.

Ta deg tid


«Jeg tror at vi egentlig har bra med tid. Jeg tror at de fleste kan rydde tid til det man lengter etter, eller som man synes er viktig.

Du kan finne tid. Og du kan oppleve frihet. Hvis du planlegger.»

Så enkelt er det. Vi trenger bare å planlegge. Men er det så enkelt da?

Boka er stappfull av gode råd, konkrete regler, tips og alternativer som vil gi deg økt frihet. Nøkkelordene i boka er planlegging og prioritering, både på jobben og i fritiden.

Din arbeidsdag består av 16 halvtimer. Det er egentlig ganske mye tid.Din arbeidsdag består av 16 halvtimer. Det er egentlig ganske mye tid.

Overskrifter som: «Ta ferie», «Kunsten å avslutte dagen» og «Når det tårner seg opp» er vel ikke så mye nytenkning. Men her blir du i tillegg til kjente fraser fortalt hvordan du kan leve etter de konkrete rådene.

Innholdsmessig er «Bli venn med tiden» delt inn i fire oversiktlige deler, der overskriftene i hver del går rett på sak. I tillegg er det lett å lese boka på grunn av gode formuleringer og konkrete råd.

Mellomoversiktene gjør det også enkelt å finne frem i boka, om du har dårlig tid (...). Boka minner oss på å legge opp dagen, planlegge og systematisere.

Boka inneholder også enkle men skildrende illustrasjoner til ettertanke. Dette gjør boka både lett og underholdende, samtidig som de viser vei til neste overskrift.

Ta den med på innerlomma


«Bli venn med tiden» er praktisk på mange måter. Den er forholdsvis liten og har myke permer, slik er den er lett å ta med hvorhen du befinner deg når du trenger en påminnelse om hvor dyrebar tiden er.

Den har også store klaffer i permen som gjør det mulig å merke av viktige steder i boka du vil bla tilbake til.

Noen mennesker bærer sollyset med seg, mens andre har en tordensky hengende over hodet.Noen mennesker bærer sollyset med seg, mens andre har en tordensky hengende over hodet.

Men det er elementær kunnskap Hågvar framstiller som frelsende, og gjennom boka savner jeg nytt stoff.

Og tipsene som kommer er verken revolusjonerende eller ukjente, men har fordelen av at de alle er samlet på en plass. Her står det sort på hvitt hva du trenger for å bli lykkelig. Det er ikke så dumt bare det.

Døgnet kan nok ikke få flere timer ved et trylleslag, men Sigmund Hågvar har gitt ut ei bok som lærer deg tidsbruk, god planlegging og gir deg den grunnleggende livskvaliteten tilbake.

Og de gode rådene er verdt en sterk firer.

Barnas magiske verden - og de voksnes travelhet.Barnas magiske verden - og de voksnes travelhet.


Om forfatteren:


Sigmund Hågvar (f.1944) er biolog og professor i natur- og biovitenskap på Ås. Han har utgitt en rekke faglige publikasjoner innen biologi og naturvern, og bøker som spenner fra populærvitenskap til skjønnlitteratur.

Kilde: tiden.no

Mer i Neste Klikk:

Litteratur
Litteraturanmeldelser
Litt.klikk
Forfatter-portrettet
Lydbøker

Personvernpolicy