Kari Bremnes: «Over En By»

Behagelige høststemninger fra Kari Bremnes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kari Bremnes, «Over En By»

(Kirkelig Kulturverksted)

Noen artister synes alltid å ha vært der. Tenk en Lillebjørn Nilsen, en Bjørn Eidsvåg eller en Anne Grete Preus. Nå skal vi ikke skjære alle over samme (kvalitative) kam, men vi kan vel iallfall eniges om at disse artistene beveger seg innenfor den norske visetradisjonen.

Noen vil riktignok bemerke at grensen mot pretensiøs (og kjedelig) voksenpop er farlig nær for flere av disse, men populære og såkalte folkekjære artister er de uansett.

Kari Bremnes er en annen av disse artistene som har levert plater med jevne mellomrom i en årrekke (debuterte med «Folk i Husan» i 1980 sammen med broren Ola Bremnes). Selv om det hovedsakelig er musikken Bremnes er kjent for, fikk hun en solid renessanse gjennom Harald Eias og Team Antonsens harselering over uttalen av navnet hennes.

Uansett om man fant det humoristisk eller ikke, sørget iallfall Eia for at navnet Kari Bremnes for evig brant seg inn i minnet til folk!

All PR er god PR


Tja, ikke godt å si, men dette forhindrer ikke Kari Bremnes fra å gi ut sitt seneste produkt, «Over En By».

Der vi tidligere har møtt Kari Bremnes i skjæringspunktet mellom vise og pop (og tilsatt en god dose sensualitet), har Bremnes denne gangen integrert en større grad av jazz og blues i det musikalske uttrykket sitt. Spesielt bidrar Bengt Egil Hansen (tangenter) og Arve Henriksen (trompet) til dette, men også resten av musikerne til Bremnes gjør en fin jobb med å tonesette musikken hennes.

Aller best er den lekne «Litt Happiness Kan Ikkje Skade», men også den stemningsfulle bluesen «Ansiktet Te Månen», vakre «Stjernelause Døgn» og slentrende «Det Skjer Nå Med Oss Alle Underveis - 1» er bra låter. Det samme må også sies om jazzete «Og Dagen Den Va Sånn» og «Han E En Katastrofe», og den nydelige avslutningslåten «Over En By».

Dialekt


Videre må det bemerkes at Bremnes stort sett skriver bra tekster, samtidig som hun er en av særdeles få som klarer å tonesette dialekt uten at det høres dumt ut!

Ankepunktet mot «Over En By» er hovedsakelig at flere av låtene blir både for kjedelige og for like i formen («En Stemme i Athen», «Sommerkjoledyr», «Hvis Du Kommer Tebake Igjen»), noe som kunne vært løst ved å kutte ned på antallet låter (totalt 14 låter).

Likevel må man innrømme at «Over En By» er blitt et bra produkt og en plate som neppe vil skuffe de som allerede liker Kari Bremnes, samtidig som den vil kunne appellere til nye lyttergrupper som er ute etter en såkalt avslappende høstplate.

En firer godt over gjennomsnittet.

Kari Bremnes: Hjemmeside

Mer i Magasinet Neste Klikk:


Musikk
Plateanmeldelser


Personvernpolicy