It's all Gone Pete Tong

En skikkelig «bad trip» har blitt til en nokså god film.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Å lage en film om en døv DJ høres mer ut som en dårlig vits, enn interessant underholdning. Men ulik hovedpersonen Frankie, er filmen «It's All Gone Pete Tong» er ikke så hakkande galen.

Bakteppe for historien er partyøya Ibiza. Selveste paradiset for dopsugne briter med sans for festing og klubb-kultur. Frankie Wilde (Paul Kaye) er den heteste DJ'en som er å oppdrive og lever et knallhardt liv med dop, orgier og pumpende rytmer.

(Foto: filmweb.no)(Foto: filmweb.no)

Alt dette forandrer seg når han en dag plutselig hører en pipende lyd i øret.

Det viser seg at den musikkgale party-løven er på god vei til å bli døv.


Men Frankie lar verken hørselstap eller kraftige narko-abstinenser ta knekken på seg. I steden sikter han mot å bli den første døve DJ'en som får et dansegulv til å eksplodere.

«It's All Gone Pete Tong»(som forøvrig er engelsk slang for «It's All Gone Wrong») er laget som en «mockumetary» eller tulledokumentar om du vil. Kjente DJ'er som Carl Cox og Fatboy Slim deltar i filmen og snakker om Frankie som en reel person. Slik som rocken har sin «Spinal Tap» har altså nå dj-kulturen fått sitt humoristiske skråblikk på seg selv.
Det er mulig du liker «It's All Gone Pete Tong» dersom du likte:
-

24 Hour Party People


-

Go

Jeg tror nok at filmen er ekstra morsom dersom du noensinne har vært med i klubbing-miljø, ettersom mange av spøkene krever en viss kulturell ballast. Men har du de siste tjue årene lyttet til Jan Eggum, så vil du nok likevel få deg en god latter eller to.

Noen av grepene regissør Michael Dowse har gjort er rett så originale, for eksempel blir Frankies kokain-avhengighet illustrert med en stor, skummel grevling i kjøkkenforkle.

I det hele tatt er «It's All Gone Pete Tong» en veldig rar og bisarr opplevelse.

Party on!


Personvernpolicy