- Shabana Rehmans sikkerhet er ivaretatt

Shabana Rehmans sikkerhet under oppholdet på Bjørnsonfestivalen i Molde onsdag er ivaretatt på en profesjonell måte, sier pressekontakt Petter Haakon Pettersson i Bjørnsonfestivalen til NTB.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Molde (NTB): - Det er likevel ikke riktig at politiet skal ivareta komikerens sikkerhet, slik festivalsjef Gro Kvanvig uttalte til NTB.

Bjørnsonfestivalen har også sendt ut en pressemelding der det heter at «det er etablert et sikkerhetsopplegg i regi av politiet i forbindelse med hennes besøk i Molde.»

Operasjonsleder i Nordmøre og Romsdal politidistrikt, Harald Melland, sier til NTB at politiet ikke har planer om beskyttelse av Shabana Rehman når hun kommer til Molde onsdag ettermiddag.

Sikkerhetsopplegget rundt komikeren har sammenheng med at det natt til onsdag ble avfyrt flere skudd mot restaurant Rehmans i Oslo, som ligger på hjørnet av Seilduksgata og Thorvald Meiers gate på Grünerløkka i Oslo. Restauranten eies og drives av hennes eldre søster og ektemann, de har til sammen 20 ansatte.

Vitner sier de hørte en serie med skudd i fire-tiden i natt

Motivet for skytingen kan være knyttet til Rehmans såkalte «kulturstunt».

Komikeren viste blant annet sin bare rumpe til publikum i Haugesund og kysset kulturministeren på munnen.VG Nett skriver at Shabana Rehman bare timer før skytingen skal ha fått en SMS-melding med kryptisk innhold:

«Hvordan er det med deg?»

Meldingen var signert med et navn Shabana ikke kjente.

Rehman frykter nå at meldingen kan ha sammenheng med skytingen mot søsterens restaurant, og innholdet i meldingen skal ha blitt gitt til politiet i Oslo som etterforsker saken.

På nettsiden desi.no (for pakistanere i Norge) diskuterers det brennende for og imot både Shabana og stuntene hennes.

Shabana Rehman skulle holde en folketale i Alexandraparken i Molde klokken 15. Arrangementet er forskjøvet til klokken 17. Festivalsjef Gro Kvanvig i Bjørnsonfestivalen sier til NTB at nattens hendelser er årsaken til forsinkelsen.

Restaurant Rehmans eies av Shabana Rehmans søster.

(Foto: Elise Nyborg Eriksen)

MER:

VG: Mystisk sms før skuddene
DB: Dette er veldig skremmende
Aftenposten: Shabana er livredd
NRK: Skjøt mot restaurant
TV2/Nettavisen: Hyller skytingen mot Rehmans(©NTB)

Personvernpolicy